Cumpărăturile românilor în 2024. Marile magazine înregistrează vânzări scăzute la început de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scumpirile înregistrate la unele produse de pe rafturile supermarketurilor îi fac pe români să fie mult mai calculaţi când vine vorba despre cumpărături. Astfel, după valul de clienţi şi după încasările mari din luna decembrie, începutul lui 2024 aduce scăderi consistente de vânzări.

Listă de cumpărături SURSĂ FOTO Shutterstock
Listă de cumpărături SURSĂ FOTO Shutterstock

Conform celor care lucrează în marile magazine, acest lucru este cauzat şi de scumpiri.

Magazinele aşteaptă ca românii să se acomodeze cu noile preţuri

Conform reprezentanţilor marilor magazine, românii trebuie să se obişnuiască cu noile preţuri pe care le-a adus anul 2024. Astfel, chiar dacă vânzările din luna ianuarie sunt mai slabe, aceştia consideră că clienţii se vor adapta, chiar dacă îşi vor schimba comportamentul când vine vorba despre cumpărături.

Este adevărat, există produse care s-au scumpit considerabil. Putem vorbi aici de sucuri, preţurile au crescut la această categorie de produse. Clienţii noştri se gândesc de două ori înainte de a pune produsul în coşul de cumpărături. Un suc acidulat, la 2 litri, este acum aproximativ 12 lei, ceea ce este destul de mult. După o lună decembrie în care oamenii au asaltat magazinele, luna ianuarie este una liniştită, oamenii încă se acomodează cu noile preţuri. Cu siguranţă, pe parcurs, lucrurile se vor regla şi vânzările vor reveni la normal", au precizat reprezentanţii unui mare magazin din Iaşi. 

Românii se vor îndrepta către produse similare, dar mai ieftine

Chiar dacă foarte mulţi români îşi vor schimba obiceiurile de consum din cauza preţurilor crescute, reprezentanţii marilor magazine susţin că unii clienţi se vor îndrepta şi spre produse similare, cu un preţ mai scăzut.

Observăm deja că au crescut vânzările la anumite produse care nu erau foarte căutate. Mai ales la sucuri, oamenii au început să nu mai cumpere atât de mult mărcile consacrate şi pun în coş produse similare, care sunt puţin mai ieftine. Totodată, produsele marcă proprie au început să fie destul de căutate, deoarece multe dintre ele sunt foarte calitative şi considerabil mai ieftine", au adăugat comercianţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite