Cum arată un tur virtual prin muzeele din ţară. Peste 60 de destinaţii disponibile online în vremea coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeele din România pun la dispoziţie tururi virtuale cu ajutorul realităţii augmentate şi al imaginilor panoramice, a anunţat, marţi, Ministerul Culturii, într-o postare pe Facebook

Lista muzeelor cu tururi virtuale poate fi accesată AICI.

Printre instituţiile muzeale din Capitală care oferă tururi virtuale se regăsesc:
 

  • Muzeul Naţional de Istorie a României;
  • Muzeul Naţional Filatelic;
  • Muzeul Naţional al Ţăranului Român;
  • Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”;
  • Muzeul Naţional de Artă al României;
  • Muzeul Colecţiilor de Artă;
  • Muzeul Naţional Cotroceni;
  • Muzeul Municipiului Bucureşti;
  • Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa;
  • Muzeul Naţional de Artă Contemporană.  

De asemenea, pot fi vizitate virtual Muzeul Căilor Ferate Române; Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”; Muzeul Naţional al Literaturii Române; Muzeul Aviaţiei; Muzeul Naţional „George Enescu”, Observatorul Astronomic, Institutul Astronomic al Academiei Române; Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”; Palatul Voievodal Curtea Veche; Muzeul Curtea Veche; Muzeul Naţional Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”; Centrul Expoziţional Documentar al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”; Muzeul Băncii Naţionale a României.

muzeul filatelic tur virtual


Decizia vine în contextul în care teama de coronavirus a luat cu asalt universul culturii, iar streaming-ul a devenit noua armă pe care mizează muzee din întreaga lume, precum Prado, Luvru şi Guggenheim din Veneţia, astfel încât publicul să se poată bucura de artă în aceste vremuri de pandemie.

Plimbări virtuale prin muzeele lumii

Muzeul Prado, cel mai vizitat din Spania, a lansat iniţiativa „El Prado contigo“ (Prado, cu tine) pentru a menţine legătura cu publicul. Muzeul extinde totodată timpul dedicat vizitelor online pe reţelele de socializare, pentru a-şi prezenta colecţiile începând cu ora 10.00 dimineaţa, ora obişnuită de deschidere a muzeului, scrie Agerpres.

Web Prado are un bogat conţinut online pe care pot fi vizitat opere precum „Las Meninas” sau „El Jardín de las Delicias”.


În Franţa, maximul exponent al artei, Muzeul Luvru, oferă o conexiune online pentru a cunoaşte nu doar principalele sale opere, ci şi achiziţiile noi, printre care „Apolo”, o sculptură provenită din Pompeii (Italia) a cărei expunere a fost posibilă datorită mobilizării a 5.600 de donatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite