Corlăţean, ministrul Justiţiei, răspunde printr-un atac dur acuzaţiilor aduse de Macovei: A fost complice la marea corupţie PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat vineri că nu-şi "pierde vremea" cu declaraţiile europarlamentarului Monica Macovei, apreciind că aceasta este "lipsită de credibilitate şi platformă morală" şi "a fost complice la marea corupţie PDL", transmite corespondentul agenţiei Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat vineri că nu-şi "pierde vremea" cu declaraţiile europarlamentarului Monica Macovei, întrucât aceasta este "lipsită de credibilitate şi platformă morală" şi "a fost complice la marea corupţie PDL", transmite corespondentul agenţiei Mediafax.

Monica Macovei a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată pe marginea ultimul scandal din procesul lui Adrian Năstase, că  ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a fost numit "pentru a subjuga justiţia şi pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Năstase, în dosarele pe care le are".

Corlăţean, a spus Macovei, este unul dintre pionii numiţi de premeirul Victor Ponta în funcţii cheie, pentru a muşamaliza dosarele de corupţie ale unor lideri din USL, gen Adrian Năstase şi Dan Voiculescu.

Rolul unor persoane precum Corlăţean sau Constantin Grăjdan (numit şi demis de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru că a emis un act prin care a negat prejudiciul instituţiei şi a retras-o din procesul lui Năstase) este de a distruge tot ceea ce a câştigat justiţia în ultimii ani.

"Justiţia nu trebuie să-şi piardă vremea cu ce spune Macovei"

Corlăţan neagă existenţa unor astfel de scenarii şi spune că priorităţile lui sunt “consolidarea unei reale independenţe a justiţiei, o justiţie care să judece cu celeritate şi imparţialitate ceea ce are de judecat în interesul cetăţenilor României şi nu să-şi piardă vremea cu ceea ce o persoană lipsită de credibilitate şi platformă morală, lipsită de platformă întrucât a cauţionat şi a fost complice la marea corupţie PDL, la marea corupţie a guvernării PDL fără să facă un singur gest, fiind complice la corupţia uriaşă care a subminat statul român, această persoană nu are demnitatea morală să exprime critici în România de o manieră credibilă. Noi vom face ceea ce este de făcut în interesul statului român, al justiţiei şi al cetăţenilor”.

Printre priorităţi a enumerat promovarea reformelor în justiţie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu Comisia Europeană, ceea ce presupune "cooperare şi dialog bilateral, combaterea corupţiei, politicile de integritate, stabilitatea arhitecturii legislative şi instituţionale" a DNA şi ANI, potrivit Mediafax.

Şeful DNA va răspunde la sfârşitul mandatului

"Înseamnă, în acelaşi timp, ca persoanele care vor fi propuse de ministrul Justiţiei pentru a fi şefii parchetelor şi respectiv DNA să răspundă la momentul în care mandatele celor care îndeplinesc aceste funcţii se termină în mod obiectiv, legal, să îndeplinească criteriile de profesionalism desăvârşit, de integritate şi de reală independenţă. Acest lucru îl voi face prin colaborare şi prin consultare cu CSM, aşa cum scrie la lege, nu aşa cum s-a întâmplat anterior, sub mandatul celor care acum comentează ", a arătat Corlăţean.

PDL Monica Macovei spunea vineri că membrii Guvernului Ponta duc România "spre dictatură" şi intenţionează "restaurarea regimului Năstase-Stănoiu, în ceea ce priveşte justiţia".

"Ne ducem în trecut, în perioada de dinaintea integrării şi în perioada în care soarta dosarelor era stabilită în şedinţele de partid ale PSD şi nu la Parchet. Această restauraţie se face prin instrumentul Corlăţean, ministrul Justiţiei", susţinea Macovei.

Reamintim că anul acesta încetează mandatele procurorului-şef de la DNA şi al procurorului general al României, astfel încât numirea înlocuitorilor revine PSD.

O altă îngrijorarea a societăţii civile este ANI, agenţia pe care PSD a boicotat-o de la început. Poziţiile publice exprimate de unii PSD-işti în ultima vreme indică intenţia Puterii de a schimba legislaţia referitoare la ANI şi DNA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite