Cel mai mare defect al omenirii, prezentat drept un pom de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omenirea produce foarte multe ambalaje în care să-şi ţină produsele până le cumpără de la magazin, între magazin şi casă, şi pentru a le păstra acasă. O echipă de artişti s-a gândit să prezinte cumva această problemă şi a găsit simbolul perfect: pomul de Crăciun, dar puţin altfel.

Consumismul, cea mai mare problemă a lumii moderne, produce foarte multe ambalaje care rareori ajung să fie reciclate pentru a nu polua. Echipa de artişti Luzinterruptus s-a gândit să prezinte într-un fel aparte acest peisaj trist şi a venit cu bradul de Crăciun creat din ambalaje. L-au prezentat la festivalul Lumiere din Durham, Marea Britanie, iar localizarea acestuia a fost chiar în zona cu magazine a oraşului. Denumirea proiectului este „Bradul de Crăciun al consumerismului“.

„Este o instalaţie care vrea să atragă atenţia asupra folosirii în exces a pungilor de plastic şi a consecinţelor pe care această practică le are asupra mediului. Ne-am gândit la un pom de Crăciun construit integral din pungi folosite în această perioadă a Crăciunului, deoarece acum este vremea în care consumul creşte“, îşi descriu artiştii proiectul. Ei locuiesc în Madrid, Spania, iar din 2008 au tot avut expoziţii în Argentina, Venezuela sau Rusia, iar mai nou în Marea Britanie.

Luzinterruptus a folosit pungi umplute cu ambalajele de plastic folosite pentru a proteja produsele de căzături sau lovituri. Ei au obţinut materialele de la oameni care le-au donat. De asemenea, au apelat la alţi oameni, la voluntari, pentru a finaliza toată operaţiunea la timp. Toate aceste pungi au fost apoi puse peste o structură din metal, înaltă de 9 metri, iar astfel au ajuns să creeze un alt fel de brad de Crăciun. Nu s-au oprit însă aici, au pus chiar şi pe străzi „felinare“ din pungi.

Galeria foto completă este pe site-ul echipei, mai jos sunt câteva fotografii cu această creaţie.

image
image
image
image
image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite