Aerul condiţionat pe caniculă. Cum trebuie folosit pentru a nu-ţi dăuna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aerul condiţionat poate reprezenta un adevărat pericol dacă nu este folosit cum trebuie. FOTO: News.ro
Aerul condiţionat poate reprezenta un adevărat pericol dacă nu este folosit cum trebuie. FOTO: News.ro

Coordonatorul UPU SMURD Iaşi  Diana Cimpoeşu a explicat în ce mod trebuie folosit aerul condiţionat în zilele în care temperaturile sunt caniculare astfel încât să nu îţi dăuneze.

Medicul specialist a susţinut că temperaturile mai scăzute pot crea diverse afecţiuni. Totodată, aceasta atrage atenţia şi asupra duşurilor reci care pot duce chiar şi la un stop cardio-respirator, relatează Digi24. 

„Pot exista organisme sănătoase care să reziste unui şoc termic, dar nu e bine să facem lucru ăsta. E bine să fim moderaţi, iar trecerea de la foarte cald la foarte rece să fie făcută treptat. 16, 18 grade Celsius nu sunt temperaturi recomandate”, a explicat Diana Cimpoeşu pentru sursa citată.

Totodată, acesta a susţinut faptul că apa rece poate da peste cap organismul. 

Apa rece, cu efecte grave

„De asemenea imersia corpului în apă rece poate fi riscantă, putând duce la tulburări grave de ritm cardiac, până la tulburări maligne, fibrilaţie ventriculară şi chiar stop cardio-respirator. Cei care au tendinţa de a se răcori cu o imersie bruscă în apă foarte rece pot suferi o tulburare malignă de ritm şi oprire cardiacă.

În acelaşi timp, avem în mijlocul verii, în urgenţă, pacienţi care vin cu nevralgii. Nevralgii intercostale, cu cefalee, cu otite, cu viroze. Asta pentru că în maşină au 16 grade, într-un birou preferă să fie la 16 grade, şi se întâmplă ceea ce în mod obişnuit se întâmplă iarna. Şi uite că avem dureri lombare, otite, viroze, traheobronşite.

În plus, există şi riscul ca instalaţiile de aer condiţionat care nu sunt bine întreţinute să fie purtătoare a unor microorganisme, care să ducă la unele infecţii, chiar la pneumonii. Asta se întâmplă mai rar. Ce se întâmplă cel mai des sunt nevralgiile. Te doare capul, urechea, spatele, umărul... pentru că ai stat în aer condiţionat foarte rece”, a mai explicat specialistul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite