A murit Jeana Gheorghiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de televiziune Jeana Gheorghiu a încetat din viaţă, la vârsta de 60 de ani. Ea suferea de cancer. Celebră pentru reportajele despre "trenul morţii" de la Timişoara, de la

Omul de televiziune Jeana Gheorghiu a încetat din viaţă, la vârsta de 60 de ani. Ea suferea de cancer.

Celebră pentru reportajele despre "trenul morţii" de la Timişoara, de la Revoluţie, realizatoarea de televiziune Jeana Gheorghiu a avut un parcurs sinuos în presa video a ultimilor 15 ani. Din 2002 a condus interimar TVR 2, până la data de 30 iunie 2004. A luptat pentru calitatea programelor culturale şi pentru tineret, fiind o susţinătoare a unor campanii sociale pe post.

A obţinut o serie de premii, dintre care amintim:

- Premiul APTR 1991 pentru reportajul document despre Revoluţie: "Răniţii Revoluţiei"

- Premiul APTR 2002, Premiul pentru Concept de campanie audiovizuală: Seria de emisiuni: Baricada pentru neuitare.

- Premiul "Condiţia umană" (ex-aequo) - "Tu poti construi mai departe",

- Premiile Revistei VIP 2003 , premiul Mass Media,

- Marele Premiu acordat la Colocviul "Generaţia Europa.- Generaţia Imaginii" (Franţa- Amiens1992) pentru filmul de montaj "Spre altă flacără".

Fostul ministru al culturii, Răzvan Theodorescu, a declarat, la Realitatea TV, că realizatorul de emisiuni radio şi TV Jeana Gheorghiu a fost un jurnalist impecabil şi a amintit de emisiunile pe care le realiza în anii 1990 - 1991, care atrăgeau prin nonconformismul lor. "A fost un jurnalist impecabil, deloc comod, un om care ştia ce vrea, un om de opinie, un om care şi-a condus foarte bine acţiunile şi colaboratorii. Vă amintesc emisiunile ei de tineret din anii 1990 - 1991, atât de nonconformiste, dar care atrăgeau atâta lume", a declarat fostul ministru al culturii.

"A fost un om critic pentru cei curajoşi, rebeli, şi care nu se supuneau canoanelor", a mai declarat academicianul Răzvan Theodorescu.

Realizatorul TV Dumitru Graur a declarat la aflarea veştii privind moartea Jeanei Gheorghiu că aceasta nu a fost iubită şi agreată de conducerea TVR de după 1990 deorece reuşea să deranjeze ordinea comunistă din televiziunea publică. "Am fost colegi la TVR după '90 şi am apucat să văd că era o persoană extrem de dotată profesional, revoluţionară, care, la nevoie, dădea cu pumnul în masă. Totuşi, din această cauză a avut dificultăţi în carieră. Nu a fost iubită şi agreată de conducerea TVR de după 1990 deoarece reuşea să deranjeze ordinea comunistă din cadrul televiziunii", a declarat Dumitru Graur.

"A avut o existenţă nefericită după 1990 din cauza oamenilor cu care a ajuns să lucreze şi care nu au reuşit să aprecieze valoarea ei", a adăugat realizatorul TV.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite