50 de ani de închisoare pentru o înşelătorie cu mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Texas a fost condamnat la 50 de ani de închisoare săptămâna trecută, după ce a furat fajitas, un preparat culinar mexican, în valoare de un milion de dolari.

Gilberto Escamilla, un fost angajat al Departamentului pentru justiţie juvenilă, şi-a început înşelătoria acum nouă ani, când a primit din greşeală o comandă de fajitas la locul său de muncă, destinată deţinuţilor.

Centrul de corecţie nu servea acest preparat şi în loc să-şi anunţe superiorii de greşeală, bărbatul a început să distribuie mâncarea propriilor clienţi.

Pentru următorii nouă ani, Gilberto a continuat să vândă preparatele îngheţate, care erau livrate la centrul de corecţie destul de des. Într-un timp scurt, micuţa afacere a luat proporţii şi a devenit din ce în ce mai greu de controlat.

Bărbatul a fost prins anul trecut, când a lipsit o zi de la muncă, din cauza unei probleme de sănătate.

În absenţa lui, pachetul de fajitas, de peste 350 de kilograme, a fost livrat la centrul de detenţie, cum s-a întâmplat vreme de aproape un deceniu.

Când un muncitor de la bucătăria centrului le-a spus celor de la serviciul de alimentaţie că ei nu servesc fajitas, aceştia au fost şocaţi să afle că mâncarea a fost, totuşi, acceptată, timp de 9 ani. După ce s-a descoperit ce a făcut, Escamilla a fost arestat.

Angajatul a pledat vinovat şi a fost condamnat la 50 de ani de închisoare. Procurorul a spus că nu a întâlnit niciodată un astfel de caz şi speră ca sentinţa dură să descurajeze faptele de acest gen. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite