Românii, campioni la dormit în direct, în aşteptarea cadourilor virtuale. „Să sperăm că e doar o modă trecătoare”

0
Publicat:

În ultimii ani, la nivel mondial, aplicaţia Tik Tok a câştigat tot mai mulţi adepţi, numărul utilizatorilor crescând constant, de la o zi la alta. Acest lucru se întâmplă şi în România, unde utilizatorii caută idei inedite de conţinut, prin care să adune cât mai mulţi urmăritori, dar şi donaţii.

Reţele de socializare SURSĂ Shutterstock
Reţele de socializare SURSĂ Shutterstock

Astfel, mulţi români au ajuns să doarmă live, în aşteptarea ,,peştelui cel mare”. Astfel, creatorii de conţinut cer sa fie treziţi cu ajutorul cadourilor virtuale, care provoacă sunete care mai de care mai interesante şi puternice.

Calitatea vieţii poate fi vizibil afectată

Chiar dacă la prima vedere poate părea un lucru inofensiv, psihiatrii susţin că, pe termen lung, acest obicei poate afecta destul de mult calitatea vieţii.

,,Calitatea somnului poate fi destul de mult influențată, mai ales în faza de somn profund, când avem parte de somnul odihnitor. Dacă prima fază a somnului este mai superficială și suntem distrași de anumite lucruri din exteriori, ulterior, acești factori își pot pune amprenta asupra calității vieții, în etapa de somn profund", a precizat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola.

,,Unii fac acest lucru doar pentru a atage atenţia"

Conform cadrelor medicale, chiar dacă aceste persoane reuşesc să adune bani şi urmăritori, un lucru este cert: nu este sănătos, mai ales pe termen lung.

,,Așa cum spuneam, somnul poate fi afectat, depinde în ce etapă te prind acele sunete provocate de cadouri. Sunt oameni care aleg să facă aceste lucruri pentru bani, deoarece acum există o mulțime de astfel de metode prin care unii reușesc să își asigure un venit. Totodată, multe persoane fac acest lucru doar pentru a atrage atenția, pentru a deveni cunoscute. Un lucru este cert: nu este sănătos să faci acest lucru pe termen lung, dar este o metodă prin care oamenii încearcă, pe orice cale, să se expună și să atragă atenția publică", adaugă medicul ieșean.

Regenerarea creierului poate fi afectată

Psihiatrii mai susţin că somnul este un element essential pentru regenerarea creierului. Astfel, dacă această activitate este extinsă pe termen lung, poate avea efecte negative asupra sănătăţii.

,,Această activitate, să îi spunem așa, făcută noapte de noapte, perturbă ciclul normal, odihna dar și regenerarea creierului, care are nevoie de perioade neîntrerupte de somn. Somnul odihnitor ajută la refacerea țesuturilor și celulelor. Poate fi distractiv o perioadă, dar când se transformă într-un mod de a trăi poate deveni nociv și distrubator pentru funcționarea persoanei respective. Să sperăm că aceste live-uri sunt doar o modă trecătoare, așa cum au mai fost o mulțime de trenduri în anumite perioade", mai spune dr. Ovidiu Alexinschi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite