Parteneriatul SANADOR & Philips
0
Parteneriatul dintre SANADOR şi Philips are un istoric amplu, cu vechime, care datează încă de la înfiinţarea SANADOR. Acesta reprezintă o legătură firească a eforturilor şi investiţiilor comune în domeniul sănătăţii, născută din încrederea părţilor în tehnologia medicală, ca element absolut necesar într-un sistem de sănătate axat pe calitate şi rezultate.
Colaborarea dintre SANADOR şi Philips reprezintă o etapă importantă în direcţia accesului pacienţilor la inovaţie medicală, pentru a beneficia de metode de diagnostic şi tratament eficiente şi sigure.
SANADOR asigură pacienţilor accesul la numeroase echipamente de top unice şi, deseori în premieră pentru România, la inovaţie medicală utilizând cele mai noi şi avansate tehnologii.
Philips consideră că există mereu un mod de a face viaţa mai bună, fie că ne referim la pacienţi, fie la medici. Abordarea noastră în domeniul sănătăţii se transpune în tehnologia inovatoare dezvoltată cu scopul de a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Aşadar, suntem încântaţi de faptul că Spitalul Clinic SANADOR, unul dintre cele mai importante spitale private din România, a văzut în Philips un partener pentru performanţă şi pentru servicii medicale de calitate.
Înfiinţat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deţinând mai multe clinici, laboratoare de analize medicale şi, din 2011, cel mai mare spital privat multidisciplinar din ţară. Cu o suprafaţă totală de 30.000 de mp şi o capacitate de 413 paturi, Spitalul Clinic SANADOR, care integrează Centrul Oncologic SANADOR, este singurul spital privat din România care asigură servicii medicale complete, fiind dotat şi cu Compartiment de Primiri Urgenţe adulţi şi copii, 21 de linii de gardă, flotă proprie de ambulanţe, precum şi linie completă de imagistică (CT, RMN, radiologie digitală, ecografii).
Tehnologie medicală avansată, inovaţie şi digitalizare în sistemul de sănătate, în sprijinul pacienţilor
Pandemia COVID-19 a adus provocări fără precedent pentru sistemul medical, fiind clară nevoia acută de tehnologizare şi digitalizare. Pe măsură ce tehnologia avansează, este foarte important ca operatorii de servicii medicale să îşi actualizeze, în permanenţă, echipamentele medicale şi tehnologiile utilizate, pentru a le oferi pacienţilor soluţii terapeutice la cele mai înalte standarde.
Necesitatea dezvoltării de parteneriate şi crearea unei sinergii între cei mai importanţi factori de decizie în domeniul sănătăţii digitale este esenţială pentru a accelera implementarea soluţiilor inteligente şi regândirea sistemului de sănătate cu sprijinul celor mai avansate tehnologii. Serviciile digitalizate de sănătate pot oferi un prognostic mai bun pacienţilor şi pot contribui la sustenabilitatea sistemelor de sănătate.
„La SANADOR, oferim pacienţilor acces la cele mai avansate proceduri medicale diagnostice şi terapeutice. Cu ajutorul unor medici cu vocaţie şi deosebit de talentaţi, care lucrează în cadrul unor echipe multidisciplinare complexe beneficiind de cele mai performante echipamente şi tehnologii medicale disponibile la nivel internaţional, ne asigurăm că pacienţii pot avea parte, în România, de aceleaşi tratamente salvatoare de viaţă ca în centrele internaţionale de excelenţă. SANADOR continuă să rămână în avangarda medicinei de vârf şi facem ca excelenţa serviciilor medicale să fie, de fapt, normalul, pentru ca pacienţii noştri să se poată întoarce la o viaţă sănătoasă”, a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general SANADOR.
În ultimii ani, transformarea sistemului medical prin digitalizare a dus la îmbunătăţirea experienţei pacientului, a rezultatelor obţinute, dar şi a activităţii profesionale a echipelor medicale.
SANADOR – echipamente de ultimă generaţie şi tehnologie de top pentru pacienţi
La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare, neurovasculare, dar şi alte tipuri de patologii, pot fi trataţi prin proceduri endovasculare, cu ajutorul celor două angiografe Philips Azurion 7 Clarity. Excelenţa clinică a acestor echipamente de ultimă generaţie se îmbină cu inovaţia fluxurilor de lucru, generând o eficienţă operaţională crescută şi permiţând o vizibilitate superioară din toate unghiurile, cu doze extrem de mici de radiaţii.
În plus, Spitalul Clinic SANADOR este dotat cu cele mai moderne echipamente, care dispun de tehnologii medicale ultraperformante pentru diagnosticarea şi managementul terapeutic al oricărui tip de patologie. La SANADOR, sunt disponibile echipamente imagistice RMN de ultimă generaţie, dotate cu putere 3 Tesla, echipamente de scanare computer tomograf CT 128 slice şi cel mai avansat sistem robotic chirurgical din lume, da Vinci Xi, care asigură acurateţea excepţională a actului operator.
În cadrul Centrului Oncologic SANADOR, pacienţii trataţi prin diverse tehnici de radioterapie (radioterapie externă convenţională, stereotaxie, brahiterapie) beneficiază preprocedural de tehnologia de scanare Philips CT 4D Big Bore, primul computer tomograf din lume specializat în simulare si planificare pentru radioterapie, care asigură siguranţa şi precizia iradierii. De asemenea, Departamentul de Imagistică Medicală din cadrul Clinicii SANADOR Victoriei este dotat cu tehnologie modernă Philips.
SANADOR – unicul spital din România dotat cu 2 angiografe Philips Azurion 7
Încă din anul 2017, SANADOR a ales să inoveze, investind peste 1 milion de euro în dotarea unui nou bloc operator cu două săli hibride, echipat, în premieră pentru Europa de Sud-Est, cu noua generaţie de echipamente pentru terapia ghidată imagistic – angiograful Philips Azurion 7.
În 2022, SANADOR continuă să inoveze! Departamentul de Radiologie Intervenţională şi Cardiologie Intervenţională din Spitalul Clinic SANADOR este unicul din România dotat cu două sisteme de angiografie Philips Azurion 7 Clarity, de ultimă generaţie.
Angiograful de ultimă generaţie Philips Azurion 7 Clarity permite realizarea de proceduri terapeutice minim invazive de înaltă complexitate în cardiologia intervenţională, electrofiziologie, radiologia intervenţională, neuroradiologia intervenţională şi oncologia intervenţională.
„Spitalul SANADOR dispune de două săli de angiografie, ce se adresează atât examinării şi tratamentului pacienţilor cu afecţiuni ale arterelor coronare, cât şi ale celor cerebrale, ale arterelor organelor interne sau ale arterelor membrelor superioare şi inferioare. Sălile beneficiază de două angiografe Philips Azurion 7 cu dotări excepţionale imagistice şi de postprocesare, care permit o fină interpretare a examinărilor în acest domeniu, cu doze scăzute de iradiere pentru pacient şi personalul medical specializat. Utilizarea acestei tehnici de angiografie, adaptată în multe specialităţi medicale permite diagnosticarea şi tratamentul unor afecţiuni variate şi transformă tratamentul dintr-o intervenţie chirurgicală clasică într-o intervenţie endovasculară pentru pacient. Pacientul beneficiază astfel de abord minim invaziv, printr-o puncţie arterială transcutanată, practic fără incizie la piele, ce permite ulterior atât o recuperare rapidă, cât şi o mai bună calitate a vieţii imediat după intervenţie”, arată Dr. Rodica Niculescu, şefa Departamentului de Cardiologie Intervenţională din Spitalul Clinic SANADOR.
Departamentul de Cardiologie Intervenţională din Spitalul Clinic SANADOR este format din Laboratorul de Cateterism Cardiac, în care se desfăşoară proceduri diagnostice şi terapeutice pentru patologia coronariană şi cea arterială periferică, şi din Centrul de Electrofiziologie şi Dispozitive Implantabile, unde sunt evaluate şi tratate modern tulburările de ritm şi de conducere.
Departamentul de Radiologie Intervenţională al Spitalului Clinic SANADOR dispune de cele mai avansate echipamente şi tehnologii medicale, îmbinând tehnicile minim invazive cu imagistica performantă pentru a evalua, diagnostica şi trata afecţiuni benigne sau maligne ale toracelui, abdomenului, pelvisului, creierului şi extremităţilor.
Angiografele Philips Azurion 7 Clarity de la SANADOR sunt dotate cu tehnologii software avansate pentru ghidarea imagistică 3D şi pentru proceduri electrofiziologice, capacităţi care sporesc confortul medicului şi al pacientului, cresc siguranţa procedurii şi reduc timpul operator, fie că este vorba despre endoproteză de aortă, implantare de valvă cardiacă sau tratament intervenţional la nivelul vaselor cerebrale. Acest sistem avansat de angiografie asigură o reducere dovedită a dozei de radiaţie de minim 50% în aplicaţiile cardiologice, respectiv 70% în restul procedurilor intervenţionale.
SANADOR inovează continuu, investeşte constant în aparatură, echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie, pentru a asigura pacienţilor servicii medicale de cea mai înaltă calitate. SANADOR caută în permanenţă cele mai bune metode de diagnostic şi tratament, pe care le pune în slujba sănătăţii pacienţilor. Prin serviciile performante oferite în condiţii de maximă siguranţă, stabileşte standardul de excelenţă în sistemul medical privat din România.
Până în prezent, în cadrul Spitalului Clinic SANADOR au fost efectuate cu angiografele Philips Azurion 7 Clarity peste 23.000 de proceduri cardiovasculare, neurovasculare şi de radiologie intervenţională. SANADOR investeşte în oameni şi în tehnologie de ultimă generaţie, pentru a continua să ofere pacienţilor cele mai bune servicii medicale, la ei acasă.