Articol publicitar

Hernia de disc se poate trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu

0
0
advert

Primele trei stadii ale herniei de disc se pot trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu. Chiropracticianul, susţinut de studii recunoscute internaţional, afirmă că abia de la al 4-lea stadiu al herniei trebuie pusă problema unei intervenţii chirurgicale.

Primele trei stadii ale herniei de disc se pot trata neinvaziv cu Terapia Virgil Pruteanu. Chiropracticianul, susţinut de studii recunoscute internaţional, afirmă că abia de la al 4-lea stadiu al herniei trebuie pusă problema unei intervenţii chirurgicale.

Hernia de disc este o afec┼úiune din ce ├«n ce mai des ├«nt├ólnit─â. Aceasta cauzeaz─â o serie de simptome cu evolu┼úie gradual─â, propor┼úional─â cu gradul de suprasolicitare a coloanei vertebrale ┼či, netratata, poate evolua c─âtre complica┼úii severe. De┼či poate ap─ârea la orice nivel al coloanei, cele mai des ├«nt├ólnite forme de hernie sunt cele ├«n partea lombar─â (zona de jos a spatelui) ┼či cervical─â (zona g├ótului). ├Än func┼úie de zona afectat─â, durerea se manifest─â diferit.

Semnele ┼či simptomele herniei de disc:

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á durere ┼či amor┼úeal─â, cel mai frecvent pe o parte a corpului

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á durere care se extinde la membrele superioare ┼či inferioare

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á sl─âbiciune muscular─â inexplicabil─â la nivelul bra┼úului, dar ┼či al ├«ncheieturii m├óinii (de exemplu persoana suferind─â nu poate ┼úine bine o can─â ├«n respectiva m├ón─â)

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á amor┼úeal─â, furnic─âturi ┼či senza┼úii de arsur─â┬á la nivelul membrelor (parestezie)

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á dificult─â┼úi ale somnului ┬ácauzate de durerea ce se agraveaz─â pe timp de noapte

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á durere care se accentueaz─â dup─â statul ├«n picioare, ├«n ┼čezut sau la anumite mi┼čc─âri, inclusiv la str─ânut, tuse, r─âsucire

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á durere la mersul pe distan┼úe scurte

ÔÇó┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á dac─â discul herniat se reg─âse┼čte ├«n partea superioar─â a coloanei vertebrale, senza┼úia de durere se va manifesta la nivelul umerilor ┼či al bra┼úelor

Care sunt cele 4 stadii ale herniei de disc?

Faza I: Faza de instabilitate discal─â

├Än aceast─â faz─â, discul ├«ncepe s─â se extind─â, devenind mai fragil. Din cauza proceselor naturale de uzur─â ┼či ├«mb─âtr├ónire, discurile intervertebrale ├«┼či pierd hidratarea ┼či devin mai pu┼úin flexibile ┼či durabile. Un disc cu un con┼úinut mai mic de ap─â este mai predispus la rupere sau fisurare. Acestea anun┼ú─â o hernie de disc ├«n faz─â incipient─â, atunci c├ónd o parte din nucleul pulpos se deplaseaz─â, ├«mping├ónd fibrele inelului fibros.

Apare o u┼čoar─â stare de disconfort sau dureri lombare cronice intermitente de tip postural, ce dispar la repaos sau dup─â administrare de tratament medicamentos, dar pot reap─ârea ├«n condi┼úii variate de efort.

Faza a II-a: Prolapsul

├Än aceast─â faz─â apar modific─âri de static─â vertebral─â ┼či protruzia discal─â. Discul iese din cavitatea sa, inelul fibros se rupe ┼či permite protuzia nucleului pulpos.

Apar durerea care ÔÇťtaie respira┼úiaÔÇŁ, restric┼úia la mi┼čcare (├«n┼úepenire) ┼či reducerea mobilit─â┼úii. Acestea sunt simptomele care anun┼ú─â ÔÇťbombareaÔÇŁ discului intervertebral.

Faza a III-a: Extruzia discal─â

În această fază a herniei de disc, stadiul iritativ al discului herniat ajunge la rădăcină nervoasă, pe care o comprimă cu sau fără compromiterea acesteia.

Apar dureri foarte mari ┼či simptome neurologice.

├Än cele mai multe cazuri, bolnavul poate merge pe v├órfuri ┼či pe c─âlc├óie, dar cu durere.

Faza a IV-a: Sechestrul discal

├Än aceast─â faz─â, nucleul pulpos trece prin inelul fibros ┼či r─âm├óne ├«n afara discului, ├«n canalul spinal.

Apar dureri atroce cu arie mare de distribuţie de tip poliradicular, cu semne neurologice instalate brusc sau insidios, cu sau fără afectarea organelor interne (disfuncţionalitate intestinală, vezicală, anală). Acestea sunt simptomele care semnalează medicului migrarea materialului nuclear în afara discului.

├Än acest stadiu, bolnavul nu mai poate merge pe v├órfuri ┼či pe c─âlc├óie.

Tratamentul herniei de disc

Posibilit─â┼úile standard de tratament pentru hernia de disc variaz─â, ├«n func┼úie de stadiul de evolu┼úie a bolii ┼či de complexitate, de la medicamente antiinflamatoare ┼či analgezice p├ón─â, ├«n cele din urm─â, la interven┼úia chirurgical─â. Totu┼či, medicamentele nu trateaz─â cauza ┼či durerea revine odat─â cu ├«ntreruperea tratamentului medicamentos, iar administrarea prelungit─â are efecte nocive pentru tractul gastro-intestinal. Din p─âcate, nici opera┼úia nu ofer─â garan┼úii ├«n privin┼úa vindec─ârii; pe l├óng─â riscurile aferente oric─ârei interven┼úii chirurgicale, dup─â opera┼úie gradul de recidiv─â a herniei este foarte ridicat.

Numeroase studii aduc dovezi asupra faptului c─â terapiile alternative au o foarte bun─â eficien┼ú─â┬á ├«n eliminarea durerii cauzate de herniile de disc ┼či reprezint─â o variant─â preferabil─â interven┼úiei chirurgicale, care este rareori absolut necesar─â. Ghidul Societ─â┼úii Germane de Neurochirurgie privind hernia de disc a zonei lombare sus┼úine c─â: "P├ón─â la 90% dintre herniile de disc simptomatice pot fi controlate prin terapie conservatoare". A┼čadar iat─â c─â ┼či ├«ndemnul medicilor germani este ca, ├«nainte de interven┼úia chirurgical─â, s─â fie epuizate terapiile conservatoare cunoscute.┬á

advert

Sursa: https://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/rueckenschmerzen-zu-viele-operationen-bei-bandscheibenvorfall-a-934529.html

Una dintre aceste abord─âri este chiropractica. ├Äntr-un studiu din februarie 2017 publicat ├«n European Pain Journal, medicii ┼či cercet─âtorii recomand─â pacien┼úilor cu hernie de disc lombar─â s─â ├«┼či educe percep┼úia asupra acesteia ┼či explic─â efectele curatoare ale tehnicilor de manipulare a coloanei.

Ross Hauser, director medical la Caring Medical Florida, explic─â ┼či el ├«n numeroase articole c─â opera┼úia ar trebui s─â fie ultima solu┼úie ┼či c─â toate op┼úiunile de tratament ar trebui epuizate ├«n primul r├ónd.

Un studiu din iulie 2020, publicat ├«n revista Global Spine Journal de cercet─âtorii din Cleveland Clinic ┼či Universitatea Texas Southwestern Medical Centre, compar─â metode de tratament pentru pacien┼úii cu hernii de disc lombare - care au fost tratate cu succes f─âr─â opera┼úie - cu pacien┼úii care au recurs la opera┼úie. Studiul a examinat rezultatele a un sfert de milion de pacien┼úi cu hernii de disc (277.941 de pacien┼úi). Din ace┼čtia, 269.713 (97%) au fost trata┼úi cu succes folosind metode nechirurgicale, ├«n timp ce┬á doar 8.228 de pacien┼úi(3%) au recurs la opera┼úie.

În urma studiilor efectuate de medicii germani de la Clinica universitară din Tübingen, s-a concluzionat că la cel puţin 90% dintre pacienţi, simptomele se ameliorează cel puţin într-o asemenea măsură, încât nu este necesară nicio intervenţie chirurgicală. Iritarea nervilor cauzată de discul prolapsat se reduce treptat. Dacă tensiunea este apoi crescută încet, majoritatea pacienţilor pot duce din nou o viaţă complet normală după o perioadă de timp. Opinia larg răspândită conform căreia o primă hernie de disc este aproape inevitabil urmată de alte probleme de spate nu este adevărată, în opinia medicilor germani.

Sursa:https://www.medizin.uni-tuebingen.de/de/patienten-und-besucher/expertentipps/orthopaedie/bandscheibenvorfall-nicht-ans-schlimmste-denken

Virgil Pruteanu, chiropractician certificat de Ordinul Practicienilor de Medicin─â Complementar─â din Rom├ónia, cunoscut ┼či apreciat at├ót ├«n ┼úar─â, c├ót ┼či peste grani┼úe, dup─â ce a ajutat mii de persoane s─â se recupereze dup─â diferite afec┼úiuni ├«ntr-un interval de timp redus ┼či s─â-┼či men┼úin─â starea de s─ân─âtate, afirm─â ┼či el c─â tratamentul chirurgical este op┼úiunea final─â ├«n protocolul de tratament al herniei de disc.

ÔÇťTerapia practicat─â de mine este benefic─â pentru primele 3 stadii. Practic, dac─â pute┼úi merge pe v├órfuri ┼či pe c─âlc├óie, afec┼úiunea poate fi tratat─â ├«n cabinetul meu. De asemenea, putem ob┼úine rezutate foarte bune ┼či dac─â a┼úi trecut deja printr-o interven┼úie chirurgical─â.ÔÇŁ

Terapia Virgil Pruteanu este rezultatul a 18 ani de studii ┼či experien┼ú─â, reprezent├ónd ├«n fapt, o ├«mbinare de proceduri ale diferitelor tehnici ┼či terapii, aplicate personalizat ├«n func┼úie de diagnosticul fiec─ârui pacient.

Virgil Pruteanu a dezvoltat aceast─â terapie complex─â ├«n timp, cunosc├ónd foarte bine terapiile complementare de tradi┼úie ┼či identific├ónd punctele forte ale fiec─ârei tehnici, pe care le combin─â ├«n mod oportun pentru a ajunge la rezultatele dorite, ob┼úinute ├«n deplin─â siguran┼ú─â.

Terapia Virgil Pruteanu aplic─â toate secretele mai multor tehnici ├«nsu┼čite temeinic ┼či perfec┼úionate de chiropractician pe parcursul ultimelor dou─â decenii. Pe l├óng─â diploma ob┼úinut─â la prestigiosul Ackerman College, Virgil Pruteanu a efectuat numeroase cursuri de specializare, at├ót ├«n ┼úar─â c├ót ┼či ├«n str─âin─âtate: Chiropractica Japonez─â ÔÇô alinierea coloanei vertebrale ÔÇô Seitai, masaj terapeutic thailandez Nuad Bo Rarn, Medicina Japonez─â Holistic─â ÔÇô Amatsu Tatara, Manipularea sistemului nervos ÔÇô Mamalek, iar din 2019 studiaz─â cu Dr. Wu ├«n clinica ┼čcolii din ora┼čul Taiping, numit─â Apricot Forest Hospital sau ┼×coala din Muntele Galben.

Chiropracticianul a tratat mii de pacien┼úi, de la persoane obi┼čnuite ┼či p├ón─â la campioni mondiali. Sportivii cu care a lucrat au c├ó┼čtigat dou─â medalii la Jocurile Olimpice de la Londra ├«n 2012, ├«n intervalul de 5 ani de zile ├«n care Virgil Pruteanu a fost fizioterapeutul Lotului Olimpic de Haltere al Rom├óniei, iar ├«n prezent colaboreaz─â cu diverse campioane din acela┼či sport, precum Bianca Costea (medaliat─â cu aur la ├«not), Elena Andrie┼č (peste 30 medalii de aur) sau Loredana Toma (campioan─â mondial─â). De asemenea, Virgil Pruteanu a fost chiropracticianul campionului mondial la Jiu Jitsu, Lucas Leite.

├Än prezent, Virgil Pruteanu ├«┼či desf─â┼čoar─â activitate ├«n Constan┼úa ┼či ├«n Bucure┼čti. Mai multe informa┼úii despre Virgil Pruteanu pute┼úi g─âsi pe site-ul www.virgilpruteanu.ro sau pe pagina oficial─â de Facebook.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite