Emisferele cerebrale și rolul glandei pineale. Ce spun studiile științifice despre importanța echilibrării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunicarea interioară și cea exterioară sunt legate indisolubil de glanda pineală, care coordonează întregul sistem endocrin. De sănătatea acesteia depinde starea de bine a întregului organism.

 De echilibrarea emisferelor cerebrale depinde modul în care primim informații FOTO arhivă Adevărul
De echilibrarea emisferelor cerebrale depinde modul în care primim informații FOTO arhivă Adevărul

La bază oricărei comunicări, fie că vorbim de propriul interior, fie de exterior, stau informațiile. Comunicarea cu exteriorul este senzorială și se realizează prin cinci canale informaționale (văz, auz, miros, gust și tactil), dar sunt persoane care și-au dezvoltat și percepțiile extrasenzoriale. Acestea se folosesc intens de intuiție și imaginație. A treia cale de comunicare se realizează prin informațiile pe care le primim din exterior sub diverse forme.

„Aceste canale ne ajută să comunicăm cu exteriorul și cu interiorul nostru în același timp. De pildă, dacă crește euro, vom avea trei tipuri de reacții. Este reacția persoanei care recepționează analitic informațiile prin emisfera stângă, percepându-le ca pe ceva matematic și asta înseamnă că va face calcule și previziuni”, explică psihologul Stelian Chivu.

Cei care primesc informațiile prin emisfera dreaptă vor simți frică sau, dimpotrivă, curaj ori inspirație să investească în ceva anume sau să se abțină o perioadă de la operațiuni financiare. În a treia categorie se înscriu cei care primesc informațiile prin glanda pineală. Ei trăiesc mereu în prezent, sunt echilibrați mental și emoțional, echidistanți și nu cad pradă ușor fricii și panicii.

Conexiunea între corp, minte și suflet

Comunicarea cu interiorul și exteriorul, la nivel mental, emoțional și fizic, se face cu și prin glanda pineală, potrivit specialiștilor. Acesta mai este numită un punct de conexiune între corp, minte și suflet. Este cea mai importantă glandă din corp și coordonează sistemul endocrin și în bună măsură întregul organism.

„Mai pe românește, este un internet în miniatură integrat în corpul fizic. Glanda pineală este localizată în centrul creierului, are mărimea unei boabe de mazăre și are forma unui con de pin, de unde și denumirea ei. Cântărește cam 0,2 grame și conține apă de o puritate foarte mare”, detaliază psihologul Stelian Chivu.

Niciuna din cele două emisfere nu este bună sau rea. Ambele sunt necesare, cu condiția să funcționeze în echilibru. Dacă se întâmplă acest lucru, se va echilibra și glanda pineală, care coordonează glandele endocrine din corp.

„Când informațiile sunt recepționate echilibrat și armonios, produc un efect similar în organism la nivelul sănătății mentale, emoționale și fizice. Când informațiile ajung doar la emisfera stângă, persoana respectivă va deveni rigidă, stresată, rece, distantă, calculată și va pierde masiv din vitalitate”, spune psihologul Stelian Chivu.

Exerciții și alimente care ajută glanda pineală

Cei care procesează informațiile doar prin emisfera stângă vor proiecta tot felul de scenarii, iar de cele mai multe ori se vor amăgi singuri. Vor experimenta adesea creșteri ale tensiunii, își vor suprasolicita sistemul imunitar și glandele suprarenale.

Specialistul a constatat la proprii pacienți că există un stres specific emisferei drepte și unul caracteristic emisferei stângi. În ultimii ani au fost făcute multe cercetări, care arată că glanda pineală influențează semnificativ nivelul de conștiință al unei persoane.

„Undele alfa facilitează echilibrarea emisferelor cerebrale. Pot fi folosite în acest sens exercițiile de vizualizare, iar imaginația trebuie pusă la lucru pentru a stimula creativitatea. Sunt și legume, și alimente care ajută glanda pineală. Vorbim de salata verde, uleiul de măsline, germenii de grâu și semințele de cânepă”, explică psihologul Stelian Chivu.

Comunicarea cu natura, esențială în vindecare

Potrivit unui studiu științific efectuat de Jennifer Luke, fluorul produce blocaje la nivelul glandei pineale. În timp, acest organ absoarbe microcristalele de fluor, iar funcționarea glandei este serios afectată. Când se întâmplă acest lucru, scade nivelul de conștiință al celui în cauză.

Un alt studiu realizat de doctorul Riksdrass Matt s-a axat pe dimetiltriptamină, un neurotransmițător extrem de puternic. Conform acestuia, o persoană obișnuită funcționează cu o glandă pineală care are o putere de comunicare de 10-15 biți.

Cei care reușesc să acceseze frecvent undele alfa, iar organismul lor secretă des melatonină, serotinină și dimetiltriptamină, vor fi capabili să acceseze informații de 10-15 terabiți. Ca să avem o glandă pineală cât mai sănătoasă, este total contraindicat să dormim cu televizorul aprins, să stăm târziu pe telefon sau tabletă în timpul nopții, iar în cameră nu trebuie să avem becuri cu led.

Un medic britanic, John Whitman Ray, a creat în anii '80 o așa numită diagramă a tonurilor emoționale, demonstrând corespondența acestora cu sistemul endocrin.

„Glanda pineală poate fi echilibrată și prin rugăciune, meditație, prin sport, mișcare în aer liber și prin ceea ce se numește privare senzorială, ce înseamnă să stăm în întuneric o anumită perioadă de timp. Comunicarea cu natura este esențială în acest proces. Poate nu o înțelegem întotdeauna, dar prin ea vom găsi cale către echilibrarea interioară”, conchide psihologul Stelian Chivu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite