EMA: Toate vaccinurile anti-Covid aprobate în UE par eficiente împotriva variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marco Cavaleri avertizează că pot să apară alte variante SARS-CoV-2 şi îndeamnă laboratoarele farmceutice să abordeze acest subiect Foto: Arhivă
Marco Cavaleri avertizează că pot să apară alte variante SARS-CoV-2 şi îndeamnă laboratoarele farmceutice să abordeze acest subiect Foto: Arhivă

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea cu două doze de vaccin anti-Covid pare să protejeze împotriva variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP.

”Date care apar de la probe concrete arată că două doze de vaccin protejează împotriva variantei delta”, a anunţat însărcinatul EMA cu Strageia Vaccinării, Marco Cavaleri. 

”Suntem conştienţi de îngrijorările cauzate de răspândirea rapidă a varinatei delta”, a dat el asigurări. 

”La ora actuală, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană (UE) protejează împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv împotriva variantei delta”, a subliniat el. 

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2 se află la originea unei creşteri, de câteva zile, a numărului cazurilor de Covid-19 în Europa. 

O variantă mai contagioasă, varianta indiană îngrijorează autorităţile din mai multe ţări, inclusiv din Germania şi Franţa. 

Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătătţii insistă puternic asupra importanţei unei continuări a campaniei de vaccinare şi unei accelerări a acesteia, în vederea contracarării acestei variante. 

Cu cât numărul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât scade certitudinea unui al patrulea val Covid-19 în toamnă. 

Vaccinurile par, de asemenea eficiente în reducerea numărului spitalizărilor, a formelor grave ale bolii şi a morţilor, subliniază ministerul francez. 

Marco Cavaleri avertizează că pot să apară alte variante SARS-CoV-2 şi îndeamnă laboratoarele farmceutice să abordeze acest subiect. Comitetul EMA de Evaluare a Riscurilor în domeniul Farmacovigilenţei continuă evaluări cu privire la cazuri de miocardită - inflamaţia muşchiului cardiac - şi pericardită - inflamaţia mebranei în care este învelită inima - semnalate în urma vaccinării cu Pfizer-BionTech, mai anunţă EMA. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite