Cum protejăm sănătatea angajaților și a companiilor în 2023?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2023, abonamentul medical rămâne unul dintre cele mai motivante beneficii oferite de angajatori. MedLife vine în sprijinul companiilor cu un abonament de sănătate complet, ce oferă protecție 360

MedLife sprijină companiile cu abonamentul de sănătate complet Sursa foto MedLife
MedLife sprijină companiile cu abonamentul de sănătate complet Sursa foto MedLife

3,5 milioane de servicii medicale au fost accesate pe bază de abonament în cadrul Sistemului Medical MedLife, în 2022

Cele mai recente studii din piața muncii arată că, în prezent, unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unui angajator este pachetul de beneficiile extrasalariale. În proporție de  60%, oamenii sunt interesați de abonamentele medicale oferite de companii, pe lângă bonusul de performanță și cel de al 13-lea salariu.

La rândul lor, angajatorii continuă să pună accentul pe sănătatea echipelor, mai ales după provocările aduse de ultimii ani. Oferirea unui abonament de sănătate are un dublu beneficiu. În primul rând, înseamnă economii importante pentru angajatul-pacient, iar în al doilea rând, compania reușește să limiteze zilele de concediu medical sau să reducă stresul generat atunci când un angajat nu are o stare bună de sănătate, prin accesul la servicii de prevenție, precum consultații, analize sau servicii de imagistică medicală.

Datele MedLife, liderul pieței de abonamente medicale, indică faptul că, doar anul trecut, abonații rețelei au accesat peste 3,5 milioane de servicii medicale, clinice și de laborator, prin intermediul abonamentului oferit de angajator.

În noul context economic, abonamentele de sănătate devin chiar parte din strategia de atragere și retenție de talente. Iar dacă angajatorul nu va putea să mărească salariile, atunci acesta se va concentra pe asigurarea unui pachet de beneficii extrasalariale atractiv, prin menținerea sau chiar creșterea bugetului alocat, indică studiile de piață recente.

Abonamentul complet de sănătate MedLife Sursa foto MedLife

Abonamentul complet de sănătate, soluția integrată oferită de MedLife business-urilor pentru protejarea angajaților

MedLife este partenerul de sănătate pentru 8.000 de companii din România și are grijă de peste 800.000 de abonați la nivel național.

Pentru a veni cu soluții cât mai adaptate nevoilor din piața muncii, la începutul acestui an, MedLife a extins gama de servicii pentru protejarea sănătății angajaților ce pot fi accesate simplu și rapid, prin intermediul abonamentului medical.

Astfel, pe lângă serviciile de prevenție și profilaxie, precum consultații de specialitate, analize de laborator și servicii de imagistică, firmele pot opta să completeze abonamentele cu layere noi, precum asigurarea de sănătate NNCare dezvoltată în parteneriat cu NN Asigurări de Viață, facilități de sport la sălile de fitness SWEAT Concept sau servicii de sănătate orală disponibile în rețeaua DENT ESTET.

„Prin acest tip de abonament, MedLife își dorește să dea o nouă definiție prevenției, care nu înseamnă doar efectuarea controalelor de rutină, ci în primul rând adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe sport, nutriție corectă și somn odihnitor. Abonamentul complet de sănătate are beneficii nu doar pentru angajați, dar și pentru angajatori, aceste servicii fiind deductibile fiscal. În plus, companiile au la dispoziție un instrument care îi ajută să se diferențieze față de competiție, printr-un beneficiu atractiv și motivant, atât pentru viitorii angajați, dar și pentru echipele cu care lucrează în prezent”, subliniază Mirela Dogaru, Director Comercial și Membru în Comitetul Executiv MedLife Group.

Abonamentul medical MedLife integrează cea mai complexă paletă de servicii pentru protejarea sănătății angajaților:

Servicii medicale de diagnostic și tratament, în aproape 700 de unități medicale proprii și partenere ­– acces la servicii precum medicina muncii, consultații de specialitate, analize de laborator și servicii de imagistică, într-o rețea națională de aproape 700 de locații proprii și partenere.

Serviciile pot fi accesate în regim de gratuitate sau cu discount în funcție de tipul de abonament și sunt disponibile atât pentru angajați, cât și pentru familiile acestora.

Asigurare de sănătate de grup NNCare – lansată în 2022, în urma unui parteneriat strategic cu NN, liderul pieței de asigurări de viață din România, soluția se adresează companiilor cu cel puțin 20 de angajați, atât din rândul celor care oferă deja echipei abonamente medicale MedLife, cât și din rândul clienților care intenționează să ofere această facilitate angajaților și familiei lor, ca parte a pachetului de beneficii extra-salariale.

Asigurarea acoperă cheltuieli de până la 250.000 de lei pe an, în funcție de problema de sănătate, și se diferenţiază prin beneficiile pentru afecțiuni grave și prin serviciul de tip a doua opinie medicală, care oferă acces la peste 500 de medici din 90 de centre medicale de renume din străinătate.

“La NN suntem mereu preocupați să oferim clienților soluții relevante pentru sănătatea lor. O asigurare bună de sănătate ajută oamenii să se concentreze pe ceea ce contează cel mai mult atunci când apare o problemă medicală și să beneficieze de tratamentul de care au nevoie în spitalul sau clinica unde îşi doresc, fără să se gândească la bani. Parteneriatul cu MedLife încheiat anul trecut a reprezentat un pas extrem de important, prin care continuăm să fim alături de clienți așa cum au nevoie și să le oferim acces la servicii de spitalizare și tratament de calitate într-o rețea extinsă de centre medicale, cu costuri acoperite direct de NN. Asigurarea NNCare este un produs complex, ce acoperă o gamă largă de servicii și poate fi acordat de companii angajaților cu vârsta între 16 și 65 de ani, cu posibilitatea de extindere a protecției și pentru familia lor” spune Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing & Operations Officer, NN România.

Servicii de wellness - prin programele de fitness disponibile în sălile SWEAT Concept, unde MedLife a devenit acționar majoritar vara trecută. Abonamentul permite accesul la cele 4 săli de sport din București, dar și într-o rețea națională de săli partenere, dotate cu echipamente și tehnologii premium, unde angajații pot beneficia de programe personalizate de antrenament.

Servicii de sănătate orală la DENT ESTET - prin pachetele de servicii dentare oferite în cele 18 clinici DENT ESTET din țară. Serviciile pot fi accesate de companiile care plănuiesc să ofere această facilitate angajaților sau familiilor lor, ca parte a pachetelor de beneficii extra-salariale și prevăd un plan de prevenție, prin consultații de specialitate, reduceri semnificative pentru profilaxie și imagistică dentară și un plan de intervenție în caz de urgență medicală.

VISUAL MEDLIFE SI NN NOU  png

Urmărește integral ediția din Adevărul Live și află de la Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group și Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing & Operations Officer, NN România toate detaliile despre abonamentul complet de sănătate MedLife.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite