Articol publicitar

Ce este important să știi dacă suferi de o boală valvulară

0
0
Publicat:

Dificultățile de respirație, durerea în piept, palpitațiile, umflarea picioarelor, senzația de oboseală și starea de leșin sau de amețeală pot fi manifestări clinice ale unei afecțiuni valvulare. În lipsa tratamentului necesar, aceste boli pot duce la complicații severe. Din fericire, în prezent există opțiuni de tratament minim invaziv, cu eficacitate ridicată.

boala valvulara sanador jpg

Circulația corectă a sângelui depinde de cele patru valve ale inimii, care sunt formate din mici clapete, numite cuspe, al căror rol este să lase sângele să curgă într-o singură direcție. Anumite afecțiuni, precum boala reumatismală, infecția la inimă și defectele congenitale pot provoca o boală valvulară. Valvele se pot îngroșa sau se pot uni între ele, îngreunând circulația (stenoză valvulară) sau se pot închide incomplet, făcând ca sângele să circule în direcția inversă (regurgitare sau insuficiență valvulară). Dezvoltarea incompletă a unei valve înainte de naștere provoacă atrezia valvulară, o afecțiune mai rară, congenitală.

Netratate, bolile valvulare pot duce la apariția insuficienței cardiace, care pune viața în pericol. De asemenea, pot apărea și alte complicații, precum hipertensiunea pulmonară sau fibrilația atrială. De aceea, persoanele care se confruntă cu simptomele menționate anterior trebuie să meargă cât mai repede la cardiolog, pentru consultație, diagnostic și tratament. În unele situații, tratamentul medicamentos și monitorizarea sunt suficiente, însă în cazurile grave, cu manifestări severe, este nevoie de tratament chirurgical, pentru repararea sau înlocuirea valvei afectate.

În prezent, cele mai multe intervenții de chirurgie la inimă pentru afecțiunile valvulare sunt realizate prin proceduri minim invazive - minitoracotomie sau chirurgie endoscopică. De asemenea, unele boli ale valvelor inimii pot fi tratate prin cateterism cardiac. Intervențiile endovasculare prezintă riscuri mai mici de complicații comparativ cu operația clasică, implică doar o incizie mică, pentru introducerea cateterului, iar recuperarea pacientului este mai rapidă.

Este important ca persoanele diagnosticate cu boală valvulară să știe că în România există centre medicale specializate, unde afecțiunile cardiovasculare sunt tratate prin metode moderne. Centrul de Excelență și de Training în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR, primul din România acreditat la nivel internațional, asigură tratamente de ultimă generație pentru afecțiunile valvulare, prin intervenții de chirurgie minim invazivă la inimă și prin proceduri de cardiologie intervențională.

La Spitalul Clinic SANADOR, tratamentul intervențional pentru bolile valvulare este realizat cu două angiografe performante Philips Azurion 7, iar intervențiile chirurgicale se desfășoară într-un bloc operator bine dotat, complet digitalizat. Pacienții primesc îngrijiri medicale avansate în Secția de Terapie Intensivă Cardiovasculară de categoria I.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite