Aşa tratezi corect infecţia urinară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamentul infecţiilor urinare va fi întotdeauna recomandat de medic.
Tratamentul infecţiilor urinare va fi întotdeauna recomandat de medic.

Infecţiiile tractului urinar pot afecta rinichii, ureterele ori vezica urinară. Netratate, pot avea consecinţe grave, de aceea este important să nu le neglijezi.

Printre cauzele infecţiei urinare se numără igiena deficitară,  aportul insuficient de lichide, golirea incompletă a vezicii, prezenţa pietrelor la rinichi şi prostata mărită în volum. Femeile sunt mai predispuse la infecţii urinare, din cauza uretrei scurte.

Usturimea la urinare, semn al bolii

Semnele care ar trebui să te trimită la medic sunt usturimea în timpul urinării, senzaţia de presiune în zona pelviană, urina tulbure şi/sau urât mirositoare, nevoia de a merge des la toaletă, prezenţa sângelui în urină. La acestea se adaugă oboseala. Dacă infecţia ajunge la rinichi, apar febra, durerile de spate, în zona rinichilor, frisoanele, o stare generală de rău.

Medicul stabileşte tratamentul

O infecţie urinară se tratează cu antibiotice.  „Tratamentul infecţiilor urinare va fi întotdeauna recomandat de medic, în urma efectuării unei uroculturi analiză a urinei. Conform acesteia, se decide dacă pacientul are o infecţie urinară, cu ce tip de germene (cel mai des întâlnit este E. Coli) şi mai ales la ce antibiotic este acesta sensibil (antibiogramă)“, explică dr. Elisa Venera Nica, medic specialist obstetrică – ginecologie la Clinica Polisano Plaza Bucureşti.

În formele mai grave, poate fi necesară administrarea de antibiotice intravenos. Medicii mai pot recomanda şi analgezice, pentru calmarea durerilor.

Află pe clicksanatate.ro cum previi o infecţie urinară!

Cum ţii microbii la distanţă

Ştii să interpretezi analizele de colesterol?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite