Vremea se schimbă radical. Ce se anunță după gerul năprasnic, unde mai ninge și când vine primăvara

0
Publicat:

După gerul năprasnic, vremea se schimbă radical. În următoarele zile începe să se încălzească ușor, chiar dacă noaptea temperaturile rămân negative. La munte sunt anunțate ninsori și polei.

Vremea începe să se încălzească ușor FOTO Shutterstock
Vremea începe să se încălzească ușor FOTO Shutterstock

Conform meteorologilor, nu vom scăpa definitiv de frig. Vor mai fi temperaturi care vor caracteriza o vreme geroasă, în special în zonele depresionare.

De la o zi la alta, începând de marți, temperaturile vor fi în creștere, în prima parte la nivelul maximelor zilei, pentru că vorbim despre maxime de la 0 la 9- 10 grade Celsius în vestul și sud-vestul țării. Chiar și minimele vor consemna creșteri. Nu vor mai fi precum cele de zilele trecute, cu valori de până la minus 25 grade Celsius, și vom vorbi de temperaturi mai ridicate, de minus 10- minus 6 grade Celsius.

Chiar și în Capitală vorbim de minime mai generoase. La începutul săptămânii vorbim de minus 5 la minus 2 grade Celsius și chiar valori maxime de 7-9 grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la România TV.

Maxime de 8 grade Celsius

Luni, 13 februarie, vremea va fi rece dimineaţa în cea mai mare parte a ţării, iar în restul intervalului valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice perioadei. În regiunile sudice cerul va fi variabil, iar în rest se va înnora treptat şi izolat mai ales spre seară şi noaptea se vor semnala precipitaţii slabe. La munte, în Transilvania şi în Maramureş va ninge, iar în Moldova şi posibil în Crişana şi Banat se vor semnala precipitaţii mixte (lapoviţă, ploaie şi burniţă). Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură (rafale de 60-80 km/h), dar cu viteze mai mici şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între minus 2 şi 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 8 şi 2 grade Celsius. Se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură, local în Transilvania, unde poate fi mai persistentă şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.

În București, conform ANM, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între minus 5 și minus 3 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite