Vremea marți, 5 martie. Temperaturi ridicate, dar cu vânt. Unde se anunță lapoviță și ninsoare

0
Publicat:

Ziua de marți, 5 martie, aduce temperaturi ridicate pentru această perioadă, dar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și averse, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Maximele termice se vor situa între 8 și 19 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -1 și 6 grade Celsius.

Cerul Capitalei va prezenta înnorări temporare. Foto: shutterstock (Arhivă)
Cerul Capitalei va prezenta înnorări temporare. Foto: shutterstock (Arhivă)

Cerul va fi temporar noros și local vor fi averse în regiunile intracarpatice, unde izolat pot fi însoțite de descărcări electrice, și pe alocuri în sudul teritoriului. 

În zona montană înaltă, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va fi, de asemenea, prezent, suflând slab până la moderat și având unele intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și nordul Moldovei (în general cu viteze cuprinse între 35 și 45 km/h). 

În cursul dimineții și îndeosebi noaptea, ceața va fi prezentă pe suprafețe mici, anunță meteorologii, conform A1. 

Vremea în Capitală 

Bucureștenii se vor bucura de vreme caldă, mercurul din termometre indicând 13-14 grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 3 grade Celsius. 

De asemenea, cerul Capitalei va prezenta înnorări temporare, iar vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei (suflând cu viteze de 35-45 km/h), urmând ca apoi să se domolească încetul cu încetul. 

Cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni

În săptămâna 11-18 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 18-25 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 25 martie- 1 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, a precizat ANM.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite