Prognoza meteo vineri, 2 februarie: ploi și vânt în mai multe regiuni. Cum se anunță vremea în weekend

0
Publicat:

Ziua de vineri, 2 februarie, aduce înnorări și ploi slabe. Totuși, în sud și în sud-estul țării soarele își va face simțită prezența, iar la munte vântul va sufla cu putere, în special în zona înaltă din Carpații Orientali, unde vor fi rafale de peste 80 km/h.

 Vremea va fi capricioasă. Foto: shutterstock (Arhivă)
Vremea va fi capricioasă. Foto: shutterstock (Arhivă)

În Dobrogea și Bărăgan, cerul va avea înnorări și există șanse să cadă precipitații. Vântul își va face simțită prezenta, iar mercurul din termometre va indica 6-7 grade Celsius. 

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, vremea va fi capricioasă, cu vânt activ. De asemenea, în cursul zilei este posibil să cadă și precipitații. După orele prânzului, mercurul din termometre va atinge 7-8 grade Celsius, conform Știrile ProTV. 

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea se schimbă radicală față de ziua precedentă. Meteorologii anunțând că temperaturile vor scădea, maximele fiind de 5-6 grade Celsius. În nordul Moldovei există șanse să ningă, iar în celelalte zone sunt semnalate condiții de lapoviță și vânt. 

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul va prezenta înnorări și se vor semnala precipitații slabe, în special ninsori. În unele zone, se va forma ceață dimineața, iar după orele prânzului temperaturile vor urca până la 4-5 grade Celsius. 

În vestul țării, va ploua trecător și se va semnala și lapoviță. Mercurul din termometre va indica 5-6 grade la amiază. În sudul Banatului, vântul va avea intensificări. În Transilvania va ninge, îndeosebi în zonele montane. În depresiuni va fi frig, iar în vestul regiunii se vor înregistra temperaturi de 4-5 grade.  

În zona Miercurea Ciuc, se vor înregistra temperaturi de -10 grade. 

În Oltenia, soarele apare pentru scurt timp, însă în timpul zilei pot cădea stropi de ploaie. Vântul va fi, de asemenea, prezent, iar temperaturile se vor situa între 9-10 grade Celsius. 

În Capitală, vremea va fi, totodată, capricioasă, cu înnorări și condiții de ploaie sau lapoviță. Mercurul din termometre va indica 7 grade Celsius. Cerul se înseninează peste noapte și minima ajunge la -3 grade. 

La munte, cerul va prezenta înnorări și vor apărea ninsori slabe, iar vântul va fi activ. În zona înaltă din Carpații Orientali vor fi rafale de peste 80 km/h. 

Cum va fi vremea în weekend 

Deja și pe parcursul nopților consemnăm o creștere a minimelor, pentru că mâine dimineață (n.red vineri dimineața) este posibil să înregistrăm un ecart la scara întregii țări între -5 până la 3 grade, iar la acest sfârșit de săptămână se păstrează această evoluție, fără variații mari de la o zi la alta, aceasta însemnând maxime de 2 grade până la 10-12 grade. 

De duminică, deja vom vorbi de 13 grade, iar debutul săptămânii viitoare, cel puțin prima jumătate, marți, de pildă, este posibil să avem valori între 10 până la 17-18 grade Celsius. 

Așa cum arată informațiile la acest moment, putem avea în sudul extrem chiar 19-20 de grade, cu maximă în Capitală marți, de 17-18 grade. 

Până atunci, însă, mai vorbim și de fenomene specifice datei din calendar, posibile ninsori izolate la munte, asociate și cu intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 60-80km/h", a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, joi, 1 februarie, la Antena 3 CNN

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite