Furtuna Isha face ravagii în România. Zonele în care ninge viscolit, cum va fi vremea în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsorile se întorc în forță. Meteorologii anunță vreme de iarnă în jumătate de țară, după ce furtuna Isha care a lovit nordul Europei a ajuns și în România. În Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea vor predomina ninsorile, în timp ce în celelalte regiuni vor fi precipitaţii mixte.

NInsori și viscol în România FOTO Shutterstock
NInsori și viscol în România FOTO Shutterstock

„Aşteptăm precipitaţii care vor fi sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsoare pentru zona Maramureşului, Transilvaniei şi partea de nord a Moldovei. Pentru partea de vest a teritoriului, pentru zonele joase vor predomina ploile“, a anunțat Diana Giurgiu, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).  

Rafale de vânt de 90-110 km/h

Sâmbătă, 27 ianuarie, meteorologii anunță că vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei şi în prima parte a nopţii în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în nord-vestul Munteniei şi în sudul Banatului, cu viteze în general de 55…65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit. În Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curburã, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscol şi vizibilitate redusã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 1 grad. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã, cu o probabilitate mai ridicatã în sudul şi centrul teritoriului.

În București, cerul va avea înnorãri şi trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

Cod galben de vreme rea

De altfel, meteorologii au transmis avertizări de vreme rea. Un cod galben de intensificări ale vântului este valabil sâmbătă, în intervalul orar 05:00 - 22:00, în Oltenia, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei şi sudul Banatului. În aceste zone, vântul va sufla cu rafale în general de 55 - 65 km/h, iar în Transilvania vor fi perioade de timp în care va ninge viscolit.  

În Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură, mai ales la peste 1.700 de metri altitudine, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, se va semnala viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Meteorologii precizează că intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu viteze de 60 - 80 km/h.  

În Capitală, în cursul zilei de sâmbătă, între 08:00 şi 22:00, cerul va avea înnorări şi trecător se vor semnala precipitaţii mixte, slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, iar valorile maxime de 4 - 6 grade.  

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite