Alertă meteo: potop în mai multe județe. A fost emis cod roșu pentru 24 de ore, harta zonelor în care natura se dezlănțuie

0
Publicat:

Vremea rea face prăpăd în zonele deja afectate de ploile și viiturile violente. Meteorologii au emis cod roșu de ploi pentru 4 județe, în timp ce în alte zone alertele sunt de cod portocaliu și galben.

Județele deja afectate de viitură sunt lovite din nou de furia naturii FOTO Adevărul
Județele deja afectate de viitură sunt lovite din nou de furia naturii FOTO Adevărul

Astfel, în Mehedinți, Caraș Severin și pentru zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara a fost emisă o avertizare de cod roșu de ploi, care este în vigoare până sâmbătă, la ora 12.00.

Cod roșu de ploi puternice FOTO meteoromania.ro
Cod roșu de ploi puternice FOTO meteoromania.ro

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), de vineri, ora 12.00, în cele 4 județe vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50-70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Unde au fost emise cod portocaliu și galben

De asemenea, de vineri, de la ora 10.00, a intrat în vigoare și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, dar și cantități însemnate de apă.

Până sâmbătă la ora 12.00, în jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Tot în acest interval, este în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului. Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare, avertizează meteorologii.  

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite