UPDATE Incendiu la mai multe blocuri din Chiajna. Prefectul de Ilfov: „Cei afectaţi vor primi spaţii de cazare”
0Un incendiu s-a produs vineri în comuna Chiajna, de lângă Capitală, la faţa locului fiind trimise 20 de autospeciale de stingere. Misiunea pompierilor a fost una dificilă, în contextul în care în zonă nu sunt hidranţi. Mai multe apartamente din zonă au fost distruse, iar cei afectaţi vor fi duşi la un hotel din localitate.
UPDATE Potrivit prefectului judeţului Ilfov, Marius Ghincea, cele 30 de familii afectate vor beneficia de cazare şi hrană. De asemenea, se va asigura paza acelui imobil până la data la care cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii vor spune că este sigur pentru familii să intre în blocurile avariate. De asemenea, se va face o recomandare către Consilul Local, astfel încât familiile afectate să fie despăgubite cu bani.
Incendiul se pare a fi de natură electrică, a spus oficialul.
„E un hotel unde vor fi trimişi. Nu există condiţia legală pentru a instala hidranţi, ideal ar fi să avem peste tot hidranţi. Zona este în dezvoltare, probabil că vor avea în vedere să intaleze hidranţi. Autoritatea locală a pus la dispoziţie nişte bazine de unde să se poată lua apă”, a spus prefectul de Ilfov.
UPDATE La faţa locului au fost trimise 20 de autospeciale de stingere, mai multe ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi SMURD.
O singură persoană, o femeie în vârstă de 23 de ani a solicitat îngrijiri medicale, invocând probleme provocate de expunerea la fum.
Dat fiind că femeia era însărcinată, aceasta a fost transportată la Spitalul Universitar din Capitală.
Potrivit ISU Bucureşti Ilfov, incendiul produs în localitatea Chiajna a pornit de la mansarda unui bloc de locuinţe, existând riscul de extindere.
Deşi iniţial incendiul s-a extins la mansarda blocului învecinat din cauza vântului, pompierii au reuşit să să-l localizeze.
ISU Bucureşti: „În zonă nu există hidranţi”
Problema, arată reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov, este faptul că în zonă nu există hidranţi. Prin urmare, s-a încercat alimentarea cu apă din Lacul Morii.
Conform HG 571, cladirile de locuit colective noi sau existente cu mai mult de 4 niveluri supraterane, la care se realizeaza sau amenajeaza mansarda, se supun avizarii-autorizarii privind securitatea la incendiu. In cazul blocului din Chiajna, regimul de inaltime este P+3.
Pentru asigurarea protecţiei, populaţiei din zonă i se recomandă să rămână în incinte, să închidă geamurile şi să nu se expună la fum.
De asemenea, se recomandă permiterea accesului autospecialelor de intervenţie si evitarea zonei de manifestare. Respectaţi recomandările pompierilor! DSU - IGSU.