Un efect al cazului poliţistului pedofil. Şefii din poliţie vor semnala, în scris, problemele comportamentale ale subalternilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul poliţistului pedofil de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei provoacă o mică revoluţie în modul de evaluare psihologică a poliţiştilor. Practic, un şef din orice structură a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) are datoria de a  completa un formular de semnalare către psihologul unităţii. Această metodologie “privind cunoaşterea personalului” a fost finalizată de MAI săptămâna trecută.

Evenimentul înregistrat la începutul acestui an la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti a determinat o intervenţie în acest domeniu, cunoscut fiind impactul pe care îl are orice derapaj comportamental al angajaţilor poliţişti sau militari.

Accentul va fi pus pe cunoaşterea personalului, astfel încât psihologul să ştie care sunt aspectele care trebuie focusate în interviul pe care îl are cu angajaţii. 

“S-a introdus astfel, ca noutate, un formular de semnalare care va fi completat de superiorul direct al angajatului şi pus la dispoziţia psihologului, atunci când se identifică anumite comportamente, conduite, stări atipice (care sunt bine-definite în acest formular)” arată MAI într-un comunicat. 

Se poate limita portul de armă

În acest mod, atenţia psihologului poate fi focusată pe problemele sesizate în respectivul formular, care are rolul unui instrument ajutător pentru psiholog. “De aici mai departe, psihologul poate spune că nu există probleme sau poate face anumite recomandări care au în special un caracter preventiv, fie că va trebui monitorizat sau limitat la portul de armă pentru o perioadă, fie că trebuie să meargă la o testare psihologică sau la un control psihiatric.

Această nouă metodologie de cunoaştere a personalului va fi aplicată de toate armele Ministerului Afacerilor Interne”, mai arată MAI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite