Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne după gratii. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne în arest   FOTO Adevărul
Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne în arest   FOTO Adevărul

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Slobozia, Dumitru Cristudor, acuzat ar fi ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar de evaziune fiscală întocmit în Germania, rămâne în arest. Decizia a fost luată marţi de completul de cinci judecători de la Instanţa Supremă care a respins marţi recursul faţă de măsura de arestare  preventivă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Un complet de trei judecători al Instanţei Supreme a decis,pe 14 iunie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Slobozia, Dumitru Cristudor, suspendat din funcţie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului.

Şeful DNA Slobozia, reţinut pe 13 iunie 2013 pentru luare de mită şi favorizarea infractorului

Dumitru Cristudor, a fost reţinut pe 13 iunie, fiind acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului.

Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune fiscală, primind în schimb materiale de construcţii.

În urma audierilor de pe 13 iunie, de la sediul central al DNA, procurorii au dispus şi măsura obligării de a nu părăsi ţara timp de 30 de zile în cazul Monicăi Andronache, acuzată de complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului.

În acelaşi dosar este cercetat şi omul de afaceri Daniel Vasile Taifas, pentru dare de mită şi favorizarea infractorului.

Potrivit procurorilor, din 11 februarie până în prezent, Dumitru Cristudor, Daniel Vasile Taifas şi Monica Andronache au sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală, într-un dosar aflat pe rolul autorităţilor judiciare germane, astfel încât acestea să poată distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare ce ar fi putut constitui mijloace de probă, „zădărnicind astfel urmărirea penală şi, implicit, lipsind de finalitate activităţile de percheziţie dispuse de autorităţile judiciare germane pe teritoriul României“.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite