Scandal la Spitalul Floreasca unde a fost rătăcit cadavrul unui pacient mort de COVID. S-a deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Florin Suler/Click (arhivă)
FOTO Florin Suler/Click (arhivă)

Angajaţii de la Spitalul Floreasca din Capitală nu reuşesc să găsească cadavrul unui pacient mort de COVID, potrivit familiei persoanei decedate. Doctorul Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului a declarat, că este vorba de o încurcătură. Poliţia Capitalei a deschis o anchetă, iar procurorii fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu.

UPDATE Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. 

„În contextul activităţilor de cercetare urmează a se stabili situaţia concretă a trupului neînsufleţit”, anunţă autorităţile. 

În urmă cu puţin timp, Poliţia Capitalei anunţa că „Prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunţat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsufleţit, reprezentanţii spitalului nu l-au putut elibera. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 1, care au intrat în contact cu familia, dar şi cu reprezentanţi ai unităţii sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale. Verificările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, au anunţat oficialii Poliţiei Capitalei.

La rândul lui, doctorul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt la Spitalului Floreasca a declarat la Digi 24 că la nivelul unităţii sanitare se efectuează o cercetarea administrativă pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile. 

„Pentru că în conformitate cu procedura operaţională existentă la nivelul Spitalului, în momentul în care un pacient decedează, el primeşte o brăţară de identificare care se aplică la nivelul încheieturii mâinii şi apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul serviciului de anatomie patologică are obligaţia, în momentul în care predă pacientul decedat familiei, să verifice datele care există în cartea de identitate cu cele de pe brăţara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul. În această situaţie noi am avut în ziua de 31 decembrie, două persoane care au decedat şi una dintre familii a identificat cadavrul şi acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum urmează să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de către familie sau dacă cineva a greşit în momentul în care a predat cadavrul, firmei de pompe funebre. Pentru că foarte probabil este vorba că cele două cadavre au fost încurcate.” a declarat dr Bogdan Opriţa. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite