Reacția Rusiei după ce România a expulzat un diplomat rus, implicat în acțiunea de spionaj

0
Publicat:

După ce România a expulzat un diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei de la București, Ministerul rus de Externe a reacționat amenințând țara membră NATO, relatează agenția de presă rusă TASS.

Ambasada Rusiei la București
Ambasada Rusiei la București

MAE a declarat vineri persona non grata un diplomat de la Ambasada Rusiei de la București, „pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”.

Potrivit Ministerului de Externe, diplomatul din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București este acuzat pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.

”Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federației Ruse la București”, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Acest caz are legătură cu românul arestat pentru trădare în favoarea Rusiei. Acesta ar fi furnizat informații din domeniul apărării unor diplomați ruși.

În replică, Ministerul rus de Externe a transmis că „Rusia va da un răspuns adecvat”.

Decizia MAE vine în contextul în care Dorin Alexandru Piscan a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Cetățeanul român cercetat pentru trădare, în cazul căruia a fost dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, a colectat informații cu caracter militar și le-a transmis către diplomați din Ambasada Rusiei, arată Serviciului Român de Informați, într-un comunicat.

Dorin Alexandru Piscan FOTO Facebook
Dorin Alexandru Piscan FOTO Facebook

 Alexandru Dorin Piscan, care are o firmă de organizat evenimente, a stat mai mult timp în SUA și se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune pe continentul american, dar și cu persoane influente din Rusia. Sursele judiciare spun că bărbatul obișnuia să abordeze persoane cu funcții și lăsa senzația că vrea să le „cultive” pentru a obține informații prețioase, conform unor informații publicate de Gândul.   

El își propusese să candideze ca independent la alegerile locale din 9 iunie pentru Primăria Ploiești.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite