Programul Casa Verde Fotovoltaice - București și Ilfov. Fondurile alocate regiunii, epuizate în timp record
0Programul Casa Verde Fotovoltaice a continuat vineri cu regiunea București-Ilfov, unde peste 3.800 de cereri au putut fi depuse pentru finanțări în valoare totală de 114,1 milioane de lei. Procesul de înscriere s-a încheiat în timp record.
Fondurile alocate regiunii București și Ilfov de Administrația Fondului pentru Mediu au fost epuizate într-un minut și 5 secunde, un record pentru acest program, care finanțează montarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.
În Programul AFM, pentru regiunea București - Ilfov au fost înscrise peste 3.800 de persoane fizice.
„Încă o etapă de înscrieri s-a finalizat cu succes astăzi. Încă 3.804 de gospodării, din București și Ilfov, vor primi finanțarea de 30.000 de lei prin Programul Casa Verde Fotovoltaice, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, stocării și livrării surplusului în sistemul energetic național. Beneficiile utilizării sistemelor de panouri fotovoltaice și a bateriilor de stocare a energiei aferente le reprezintă reducerea costurilor la factura de electricitate, precum și, pe termen lung, reducerea emisiilor de carbon la nivel național”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.
Până în prezent, au fost finalizate sesiunile de înscriere pentru beneficiarii programului de instalare a sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est și Sud Muntenia. Fondurile alocate au fost epuizate în circa două minute pentru fiecare regiune.
Două regiuni, programate luni și marți
Săptămâna viitoare se vor derula următoarele sesiuni de înscriere:
7 octombrie 2024 - Regiunea Sud-Vest - județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea - 199.200.000 lei
8 octombrie 2024 - Regiunea Vest - județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara şi Timiș - 229.110.000 lei
9 octombrie 2024 - Unități de cult – toate regiunile - 20.100.000 lei
Perioada de înscriere în cadrul Programului începe la ora 10:00 și se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.
Finanțarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziționarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalații de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiția suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei, a informat AFM.
Documentele necesare înscrierii persoanelor fizice sunt: actul de identitate, certificatele fiscale din care reiese că persoana nu are datorii la bugetul consolidat și la bugetele locale, precum și extrasul de carte funciară.