Patriarhul Daniel: „Sărbătoarea Floriilor înseamnă ieşirea din egoismul vieţii individuale“
0Aproximativ 4.000 de credincioşi şi preoţi au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Florii din Capitală, care a început la Mănăstirea "Radu Vodă" şi s-a încheiat la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel.
După ce a rostit o rugăciune de binecuvântare a pelerinilor, patriarhul Daniel a vorbit, în cuvântul de învăţătură, despre importanţa pelerinajului creştin.
PF Daniel le-a spus credincioşilor care au venit la Catedrala Patriarhală că pelerinaj înseamnă mărturisirea în public a credinţei, este o manifestare a dragostei creştine şi reprezintă comuniunea, dar şi o binecuvântare pentru fiecare oraş în care se desfăşoară.
"Pelerinajul de Florii înseamnă speranţă şi, aşa cum Lazăr a fost înviat din morţi a patra zi, Sărbătoarea Floriilor înseamnă ieşirea din egoismul vieţii individuale. Este o chemare spre a identifica comunitatea creştină", a mai spus patriarhul Daniel.
Procesiuni de Florii au fost organizate, sâmbătă, în toate eparhiile Patriarhiei Române din ţară şi din străinătate.
Floriile deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşte, de după cele 40 de zile de post, când credincioşii se pregătesc de intrarea în taina Săptămânii Sfintelor Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos.
Pelerinajul de Florii, care trebuie să înceapă într-o biserica şi să se încheie într-o altă biserică, are loc după vecernia din sâmbăta lui Lazăr şi vesteşte sărbătoarea intrării triumfale a lui Iisus Hristos în Ierusalim.
Pe aceeaşi temă:
Cum sărbătorim corect Floriile. Legătura între tradiţia din popor şi simbolurile biblice. Intrarea ortodocşilor în Săptămâna Patimilor Sărbătoarea Floriilor, care celebrează sosirea lui Iisus Hristos în Ierusalim, marchează începutul săptămânii ce culminează cu noaptea de Înviere şi cu marea sărbătoare de Paşti. Ramurile de salcie şi dezlegarea la peşte sunt simbolurile Floriilor.