Ofițer al SRI Constanța, pus sub control judiciar de DNA pentru trafic de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii militari ai DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Popescu Bogdan, ofițer în cadrul SRI, fiind acuzat de trafic de influență.

Procurorii DNA ajung și în zona serviciilor de informații cu anchetele FOTO Arhivă
Procurorii DNA ajung și în zona serviciilor de informații cu anchetele FOTO Arhivă

  „Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2022, față de inculpatul POPESCU BOGDAN, ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (S.R.I) - Direcția Regională de Informații Dobrogea, cu gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență”, arată un comunicat de presă transmis de procurorii militari ai DNA. 

Ofițerul SRI, cu grad de căpitan, este acuzat că, „la data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, în calitatea menționată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații, astfel încât să îi determine să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă”. 

Ulterior, „la data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai informează procurorii militari ai Direcției Naționale Anticorupție. 

Sursa citată a mai menționat că „măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, în cazul nerespectării cu rea-credință.

Cazuri similare în luna august 

Procurorii DNA au mai anunțat, de la începutul lunii august, prinderea în flagrant a unui alt ofițer de poliţie din cadrul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, acesta fiind, de asemenea, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, după ce a fost prins în timp ce primea suma de 15.000 lei de la o persoană, în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de probleme judiciare.

Ciprian Daniel Damian Asanache (42 de ani) a fost executat silit de şapte ori, după luna mai 2020. Un alt optulea creditor a obţinut o decizie de a primi înapoi de la ofiţer 6.000 de lei pe care îi împrumutase acestuia pentru două săptămâni, fără a-i mai fi returnaţi. Ofițerul împrumuta bani, fără a-i putea returna la termen. Mai mult, un împrumut datat în august 2017 nu figura în nici una dintre declaraţiile de avere ale lui Asanache.

Tot în Constanța, adjunctul IPJ era pus la dispoziţia IGPR din iunie, fiind protagonistul unui dosar penal instrumentat de DNA Constanţa. Mircea Relu Vizitiu a ocupat funcţia de adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa începând cu anul 2015. Comisarul-şef a fost pus la dispoziţia IGPR în iunie 2022, iar de la 1 august, anul acesta, s-a pensionat. 

Toate aceste schimbări în cariera lui Vizitiu au venit pe fondul acuzaţiilor aduse de DNA Constanţa. Concret, anchetatorii îl acuză pe poliţist că îi transmitea mesaje şefei Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa referitoare la o plângere penală făcută pe numele medicului în anul 2020. Totodată, Vizitiu îi spunea acesteia şi cine este cel care a făcut plângerea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite