O fetiță de 4 ani, ucisă de gripă: a ajuns la spital cu febră 41. Este prima victimă în rândul copiiilor
0Gripa face prima victimă în rândul copiilor, în acest sezon. O fetiță în vârstă de 4 ani, din județul Prahova, a murit după ce a ajuns la spital prea târziu. Cu toate eforturile depuse de medici, copila nu a mai putut fi salvată.
Fetița a murit la Spitalul Judeţean din Ploieşti., iar medicii spun că a fost adusă în stare gravă, cu temperatură de 41 de grade. Deși au încercat să o salveze, medicii nu au reuşit.
Conform Observator News, mama fetiței le-a spus medicilor că această a avut febră mare mai multe zile. Când a ajuns cu ea la Spitalul de Boli Infecţioase, micuța avea convulsii febrile și 41 temperatura. Petru că starea pacientei era mult prea gravă, cadrele medicale au cerut de urgenţă transferul spre Spitalul Judeţean Ploieşti.
Când a ajuns aici, fetița a fost supusă imediat manevrelor de resuscitare, la Camera de gardă, însă nu a mai putut fi salvată. Micuța nu avea alte afecțiuni care ar fi putut să îi agraveze starea, Se afla sub monitorizare pentru un posibil diagnostic de autism.
Medicii au spus că mama a ajuns prea târziu cu fetița la spital pentru a se mai putea face ceva.
În plin sezon rece, gripa continuă să îi afecteze pe mulţi dintre români. Astfel, nu este de mirare că multe persoane ajung pe mâinile medicilor, având nevoie de internare şi de tratament de specialitate.
Conform doctorilor, există forme foarte severe de boală, care pot conduce chiar până la deces.
Formele severe pot conduce la deces
Cadrele medicale susţin că numărul pacienţilor este într-o continuă creştere. Totodată, aceştia transmit şi câteva sfaturi pe care trebuie să le urmăm în cazul în care apar primele simptome.
,,Ne confruntăm cu o creştere alarmantă a numărului de pacienţi care prezintă insuficienţă respiratorie, provocată de virozele respiratorii, cea mai severă fiind gripa. Este important să nu amânăm prezenţa la medic, să nu folosim leacuri tradiţionale sau ce ne recomandă rudele sau prietenii şi să nu iniţiem tratament cu antibiotic decât la recomandarea medicului”, a precizat dr. Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Dubla infectare, extrem de periculoasă
Printre pacienții care ajung la spital se numără și cazuri mai speciale ce sunt, conform medicilor, mai greu de gestionat. Este vorba despre pacienții care prezintă dublă infectare, cu virusul gripal și Coronavirus, ce pot prezenta forme foarte severe de boală.
Conform medicilor, există câteva simptome de care trebuie să ţinem cont. Totodată, diagnosticul se poate pune doar după efectuarea unui examen clinic.
,,Este adevărat, este posibilă o dublă infectare, deoarece vorbim despre boli ce se transmit pe cale respiratorie. Astfel, putem să ne infectăm atât cu virusul gripal cât și cu Coronavirus. Fără un examen de laborator nu ne putem da seama dacă este vorba sau nu despre ambele. Astfel, este necesar să ne adresăm medicilor pentru a pune un diagnostic. Simptomele care apar sunt febra, durerile articulare, durerile musculare. În general, vorbim despre un tablou clinic foarte zgomotos, ce apare în situația în care pacientul prezintă dublă infectare", adaugă cadrele medicale