Cazurile de Covid și gripă ating cote alarmante în Spania: Măștile redevin obligatorii în unele regiuni turistice

0
Publicat:

Situația privind cazurile de Covid și gripă în Spania devine din ce în ce mai gravă, astfel încât mai multe regiuni turistice reintroduc regula obligatorie de purtare a măștii în anumite locuri.

Unele regiuni din Spania reintroduc măștile
Unele regiuni din Spania reintroduc măștile FOTO Pixabay

Potrivit Daily Mail, autoritățile sanitare din întreaga țară raportează spitale și centre de sănătate suprasaturate, cu pacienți care stau din nou pe coridoare sau așteaptă ore în șir pentru tratament.

Medicii de familie solicită, de asemenea, utilizarea obligatorie a măștilor în centrele de sănătate și spitale din întreaga Spanie, pe motiv că valurile de Covid și gripă devin din nou incontrolabile.

Guvernul spaniol nu a făcut încă nicio declarație cu privire la reintroducerea purtării obligatorie a măștilor, dar regiuni precum Valencia - unde se află destinații turistice precum Benidorm și Alicante - impun deja propriile reguli.

Departamentul de Sănătate din Valencia a cerut astăzi utilizarea obligatorie a măștilor în centrele de sănătate din cauza creșterii infecțiilor respiratorii.

Această măsură preventivă este considerată relevantă având în vedere incidența infecțiilor din Comunitatea Valencia, cu o rată de 1.501 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Obiectivul, au comunicat oficialitățile, reprezintă oprirea infecțiilor și protejarea persoanelor vulnerabile.

Departamentul transmite și că centrele de sănătate vor vaccina pacienții împotriva gripei și a Covid-19 începând de luni, fără programare prealabilă.

Medicii de familie cer reintroducerea obligativității măștilor în toată Spania

Ultimul raport săptămânal pentru gripă, Covid-19 și alte virusuri respiratorii arată o rată globală 908,6 cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce săptămâna anterioară numărul era de 806.

Valencia susține că serviciile sale de sănătate sunt pe punctul de a ceda din cauza creșterii cazurilor de Covid și gripă după perioada sărbătorilor și este nevoită să trimită pacienți către spitalele din zonă pentru a face față situației.

Se estimează că valul va atinge vârful în a treia săptămână a lunii ianuarie.

Există spitale în provincia Valencia cu o ocupare de 96%, iar medicii de familie văd zilnic 15 pacienți în afara programului din cauza acestor infecții, în șapte din zece cazuri fiind vorba despre gripa A.

De asemenea, Societatea Spaniolă a Medicilor de Familie cere reintroducerea purtării obligatorii a măștilor în spitale și centre medicale din întreaga țară, pentru a opri răspândirea gripei și a Covid-19.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite