Memorialul cruzimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Crişan a lansat ieri, la standul Adevărul de la Târgul Gaudeamus, volumul „La vânătoare cu Ceauşescu“, o incursiune curajoasă în viaţa nevăzută a dictatorului. Apărut în colecţia „Biblioteca Adevărul“, volumul a prezentat interes pentru numeroşi cititori. Jurnalistul Grigore Cartianu şi regizorul Radu Gabrea  au fost prezenţi la eveniment.

Grigore Cartianu a deschis lansarea spunând că istorisirile din volumul „La vânătoare cu Ceauşescu" i-au dezvăluit cruzimea dictatorului la adevăratele ei proporţii: „o cruzime respingătoare", a comentat redactorul-şef al ziarului „Adevărul". Cartianu, care a semnat şi prefaţa cărţii lui Vasile Crişan, a fost prezent pentru a doua zi la standul Editurii Adevărul, după ce joi a lansat propriul său volum, „Crimele Revoluţiei".

Citiţi şi:

Carte românească la Târgul Gaudeamus

Vasile Crişan a mulţumit Editurii Adevărul,  atât pentru că a avut curajul să editeze această carte, cât şi pentru că volumul, care conţine o sută de fotografii inedite, a apărut „în condiţii grafice excepţionale". Peter L. Imre, directorul general al Adevărul Holding, a fost prezent, de asemenea, la eveniment. Alături de autor şi de Grigore Cartianu s-a aflat şi Radu Gabrea, regizorul filmului „Mănuşi roşii", o dramă despre represiunea stalinistă.

Un volum-document

Pariul volumului „La vânătoare cu Ceauşescu" este să-l prezinte pe dictator  în ipostaza de vânător. Nicolae Ceauşescu avea o pasiune pentru astfel de „distracţii", la care invita numeroşi oficiali.

O primă variantă a cărţii a apărut în Germania, în 1994, iar versiunea românească a văzut lumina tiparului atât de târziu pentru că nicio altă editură n-a dorit să-l publice, din cauza temei controversate, potrivit spuselor autorului. În urmă cu 40 de ani, Vasile Crişan lucra la Ocolul Silvic Ghimpaţi şi, astfel, s-a aflat de nenumărate ori în prezenţa vânătorilor comunişti.

Vedetele colecţiilor „Adevărul"

Pe parcursul zilei, Grigore Cartianu a acordat autografe pe volumul său, „Crimele Revoluţiei", aşa cum va face până în ultima zi a târgului. Istoricul Alex Mihai Stoenescu a lipsit de la lansarea oficială de joi, din motive de sănătate, dar a ţinut să treacă ieri pe la standul „Adevărul" pentru a-l felicita pe autor.

În primele două zile, de la cele trei puncte de vânzare ale standului, cititorii achiziţionaseră aproximativ 1.000 de exemplare din volumul „Crimele Revoluţiei".

Vânzări semnificative au înregistrat şi celelalte produse din colecţiile „Adevărul", mai ales Disney Clasic, dar şi volumele din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă".

Un vârf a fost înregistrat de titlurile „Idiotul", de F.M. Dostoievski şi „Pe aripile vântului", de Margaret Mitchell.

Oferta Editurii Adevărul



-La standul Editurii Adevărul puteţi găsi toate colecţiile de carte, DVD-uri cu filmele „Adevărul", albume de artă, revistele şi publicaţiile Adevărul Holding.
-Colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă"
-Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă"
-Colecţia „Bestseller Adevărul", din care face parte şi „Sfârşitul Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu
-Colecţia „Jules Verne"
-Colecţia de Lux, dedicată operelor lui William Shakespeare, Charles Dickens, Lev Tolstoi, Mark Twain ş.a.
-Colecţia „Ghiduri Turistice National Geographic Traveler"
-Colecţia „Pictori de Geniu"
-Colecţia „Marile muzee ale lumii"
-Colecţia „Disney clasic"
-Colecţia „Mari spectacole de operă"
-Revistele „Rahan"
-Filmele „Adevărul" - colecţiile „Brigada Diverse", „Scooby-Doo", „Stan şi Bran", „Ice Age", „Florin Piersic", „Mărgelatu", „Ardelenii", „Toma Caragiu", „Gheorghe Dinică", „Charlie Chaplin" ş.a.

O nouă carte de Ion Cristoiu

Astăzi, la ora 13.00, la standul Editurii Adevărul Holding are loc lansarea volumului „O lovitură de stat prost mascată", de Ion Cristoiu. La eveniment vor participa criticul literar Alex. Ştefănescu şi istoricul Domniţa Ştefănescu.

Volumul, care a preluat titlul de la un editorial în care cunoscutul jurnalist comenta cea de-a patra Mineriadă (24-28 septembrie 1991), cuprinde textele pe care Ion Cristoiu le-a  scris în diverse publicaţii între 19 ianuarie 1990 şi 9 octombrie 1991. Autorul îşi mărturiseşte în preambul mândria de a fi trăit şi mai ales de a fi scris despre o epocă interesantă şi adaugă o întrebare retorică:

„Şi ce altceva îşi poate dori un ziarist?!" Potrivit criticului Alex. Ştefănescu, care semnează prefaţa, succesul gazetarului Ion Cristoiu se datorează în bună măsură şi talentului său literar: „Ion Cristoiu este cel mai bun analist politic din câţi s-au afirmat la noi după 1989. De ce? Pentru că nu este numai analist politic. [...] Ca să poţi scrie despre viaţa politică trebuie să te dai cu un pas înapoi şi să cuprinzi în raza ta de observaţie mai mult decât viaţa politică. Puţini analişti politici de azi reuşesc să facă asta." Volumul costă 28 de lei. 

Poezii noi de Mircea Dinescu

Astăzi, de la ora 11.00, la ceainăria „Gaudeamus", poetul Mircea Dinescu îşi va lansa „Femeile din secolul trecut", un CD cu cântece pe versuri interpretate chiar de poet şi o colecţie personalizată de vinuri, cu poezii în loc de etichete. Toate pot fi cumpărate de la standul Adevărul. Volumul de poezii costă 20 de lei.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite