Instanţa supremă sesizează CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu atribuţiile Secţiei speciale privind retragerea apelurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
curtea constitutionala 2019

Judecătorii instanţei supreme au decis luni să sesizeze Curtea Constituţională (CCR) cu o excepţie de neconstituţionalitate privind atribuţiile Secţiei speciale în ceea ce priveşte retragerea apelurilor în cauzele în care sunt implicati magistraţi. Excepţia a fost ridicată în procesul în care procurorul Mihaela Iorga Moraru este judecată pentru fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

Excepţia de neconstituţionalitate a fost ridicată de un procuror al Parchetului General, după ce înainte de a fi numit judecător CCR fostul şef al Secţiei Speciale de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie Gheorghe Stan a retras contestaţia DNA în cazul Mihaelei Iorga Moraru, potrivit Mediafax.

Excepţia se referă la o prevedere care vizează modul de funcţionare al Secţei speciale, care permitea Secţiei să retragă căile de atac în dosare în care sunt judecaţi magistraţi. În 8 februarie, procurorul Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi pentru patru acte materiale de fals intelectual, în formă continuată, iar dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii spun că în perioada 2015 – iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Moraru Iorga l-a ajutat pe acesta, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală.

Persoana pentru care ar fi intervenit procurorul Mihaiela Moraru Iorga este Florian Walter, într-unul dintre dosarele disjuns din speţa în care omul de afaceri, compania Romplast şi alte persoane sunt cercetate pentru infracţiuni economice.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite