Instanţa supremă respinge definitiv cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexander Adamescu este cercetat pentru dare de mită
Alexander Adamescu este cercetat pentru dare de mită

Alexander Adamescu nu scapă de mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

Curtea Supremă a respins, vineri, definitiv, cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare naţional emis pe numele său în 19 mai 2016 şi a mandatului de arestare european, emis în 6 iunie 2016. Fiul omului de afaceri Dan Adamescu contestase la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie hotărârea din 25 ianuarie a Curţii de Apel Bucureşti prin care aceeaşi cerere era respinsă.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de petentul inculpat Adamescu Bogdan Alexander împotriva încheierii din data de 25 ianuarie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală, pronunţată în dosarul nr. 7790/2/2016. Obligă contestatorul petent inculpat la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10 februarie 2017“, este decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit News.ro.

Curtea de Apel respinsese, în 25 ianuarie, cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare naţional emis în 19 mai 2016, precum şi a mandatului european de arestare, emis în 6 iunie 2016.

Alexander Adamescu a fost eliberat pe cauţiune în 14 iunie 2016 de o instanţă din Londra, fiind obligat să poarte în permanenţă pe picior o brăţară de localizare, până când va fi soluţionată cererea autorităţilor române de extrădare.

De asemenea, autorităţile din Marea Britanie i-au reţinut paşaportul lui Alexander Adamescu, dar şi paşapoartele membrilor săi de familie.

Cercetat pentru dare de mită

Dosarul în care procurorii au cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu s-a constituit în urma disjungerii din dosarul în care au fost trimişi în judecată Dan Adamescu, judecătorii Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Mircea Moldovan şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi mai mulţi practicieni în insolvenţă, pentru fapte de corupţie legate de intervenţii în cauze de insolvenţă.

În 27 mai, omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a plătit doi dintre cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine decizii favorabile firmelor sale.

Prin aceeaşi sentinţă au fost condamnaţi foştii judecători Mircea Moldovan - la 12 ani şi două luni de închisoare, Ion Stanciu - la trei ani şi patru luni, Elena Rovenţa - la patru ani şi şase luni, Ciprian-Sorin Viziru - la patru ani şi patru luni de închisoare, toţi având pedepse cu executare.

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de 23  spre 24 ianuarie, la vârsta de 68 de ani, într-un spital privat, unde era internat din septembrie 2016.

La momentul decesului, Adamescu era în executarea pedepsei de patru ani şi patru luni de închisaore, primită în 27 mai 2016.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite