Elena Udrea va fi audiată ca martor în dosarul ANRP la solicitarea prietenei sale Alina Bica: „Eu ştiu foarte multe lucruri, dar nu ştiu cine vrea să le afle”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Dezvoltării, deputatul Elena Udrea, va fi audiată ca martor, pe 28 noiembrie, în dosarul ANRP. Solicitarea de audiere a fost făcută de fosta şefă a DIICOT, procuroarea Alina Bica, prietena Elenei Udrea. În acest caz sunt implicaţi fostul său soţ, Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş.

„O să dau o declaraţie despre ce ştiu eu de situaţia de la ANRP şi această declaraţie este în sensul celor pe care şi Alina Bica le susţine. Am fost prima care a atras atenţia, încă din 2010, că acolo sunt, se întâmplă anumite lucruri. Sunt în măsură să spun în faţa unei instanţe ceea ce cunosc şi ceea ce este adevărat. Eu ştiu foarte multe lucruri, dar nu ştiu cine vrea să le afle. Ca şi în procsul acesta („Gala Bute”- declaraţiile sunt date la Curtea Supremă unde se judecă acest caz – n.r.). Sunt gata să le spun sub jurământ în faţa unei instanţe de judecată", a declarat Elena Udrea, la instanţa supremă.

ANRP 1: Dorin Cocoş, implicat

Omul de afaceri Dorin Cocoş a recunoscut în septembrie 2015 la instanţa supremă, faptele de care este acuzat în dosarul "Bica 1" şi a prezentat cum a oferit foştilor membri din Comisia ANRP sume de ordinul milioanelor de euro, pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Gheorghe Stelian în dosarele de despăgubire.

Dorin Cocoş a fost audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este judecat alături de fiul său Alin Cocoş, de fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi de foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), pentru fapte de corupţie în legătură cu soluţionarea unor cereri de desăgubire ale omului de afaceri Gheorghe Stelian.

ANRP 2: Şefii instituţiei, judecaţi

În decembrie 2014, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
Acuzaţii

Au fost deferiţi justiţiei pentru aceeaşi faptă şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, preşedinte ANRP, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, toţi în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreşedinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, şef birou în MJ, toţi sub control judiciar, şi Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupţie în altă cauză.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, în stare de arest preventiv, şi omul de afaceri Stelian Gheorghe, sub control judiciar, ambii pentru complicitate.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite