Dosarul Belina. Sevil Shhaideh, audiată la DNA. Şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a fost chemat ca martor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sevil Shhaideh a sosit la DNA
Sevil Shhaideh a sosit la DNA

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a prezentat miercuri la sediul DNA pentru a fi audiată în dosarul „Belina", în care este suspectată de abuz în serviciu. Tot astăzi a fost chemat pentru a fi audiat şi fostul preşedinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea. Şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici se află la sediul DNA, ca martor, potrivit propriilor declaraţii.

UPDATE La ieşirea din sediul DNA, Eugen Teodorivici a declarat că procurorii l-au întrebat despre modul în care se fac finanţările din fonduri europene.

„Am avut o discuţie despre modul în care au fost alocate fondurile europene, cum se făceau plăţile, cum se monitorizau. Cât am fost la minister, am avut transparenţă, am avut o absorbţie bună“, a afirmat Teodorovici.

Întrebat dacă Liviu Dragnea i-ar fi fi cerut să favorizeze firma Tel Drum, Teodorovici a negat.
„Ca ministru, nu ascult Cum putea Liviu Dragnea să ceară ceva unuia ca mine? Oricine îmi cere ceva care nu este conform legii, nu are ce discuta cu mine. Probabil că ofertele firmei au fost foarte bine făcute sau nu au avut competitori“, a spus fostul ministrul.

UPDATE Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Capitală. Potrivit unor surse judiciare, acesta urmează să fie audiat de procurori într-un dosar de corupţie. La intrarea în sediul instituţiei, Şova nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor.

UPDATE Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că cel care a pus-o în funcţia de ministru este Comitetul Executiv al PSD, unde de altfel îşi va face cunoscută decizia în legătură cu poziţia ei în Guvern, decizie care este luată.

"Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întotdeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de ministru este CEx, iar decizia mea, care este luată, o voi transmite maine în CEx", a declarat Sevil Shhaideh la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ o oră.

Ea a refuzat să facă alte precizări cu privire la acest subiect, de pe scările DNA.

În ceea ce priveşte convocarea ei la DNA, în dosarul Belina,  Shhaideh a spus că i-a fost comunicată posibilitatea de a recuza un expert şi că va decide împreună cu avocatul, în condiţiile în care termenul pentru a furniza un răspuns este joi.

Referindu-se la dosarul său, Sevil Shhaideh a afirmat că acesta abia i-a fost predat şi că va avea posibilitatea să îl studieze.

UPDATE Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, Adrian Gâdea ar urma să ia parte la acte procedurale efectuate de anchetatori în dosarul “Belina” în care acesta ar fi urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Shhaideh se află pentru a doua oară la DNA în acest dosar, prima dată fiind chemată de procurori pe 22 septembrie.

În aceeaşi situaţie se află şi Rovana Plumb, pusă sub auzare în acelaşi dosar.

Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie.

Declaraţii în dosarul Belina

Audierile de azi vin în plină criză politică, după tensiunile dintre Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. Shhaideh este unul dintre miniştrii pe care Tudose vrea să îi remanieze, după ce a fost pusă sub urmărire penală de către DNA.

Pe 22 septembrie, Sevil Shhaideh a fost audiată şi pusă sub acuzare de DNA, pentru abuz în serviciu, în dosarul "Insula Belina", dosar în care procurorii cercetează cum parte din insulă a trecut ilegal din proprietatea statului, în subordinea CJ Teleorman, se arată în comunicatul DNA.

Concret, acuzaţiile sunt din anul 2013, când Shhaideh era secretar de stat în ministerul Dezvoltării. Totodată, procurorii cer aviz de la Parlament şi pentru încuviinţarea urmăririi penale a Rovanei Plumb, la momentul respectiv ministru al Mediului, acuzată de săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite