Cutremur de 4,3 pe scara Richter în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău FOTO Adevărul
Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău FOTO Adevărul

Un cutremur de 4,3 pe scara Richter a avut loc, duminică seară, în zona seismică Vrancea, epicentrul situându-se la 140 de kilometri adâncime.

Cutremurul de magnitudine 4,3 s-a produs duminică seară, la ora 21.40, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău. Mişcarea seismică s-a produs la 140 de kilometri adâncime, între Întorsătura Buzăului şi Gura Teghii.

Acesta este al treilea cutremur înregistrat în 2015, alte două producându-se sâmbătă. Primul seism de 4,2 pe scara Richter s-a produs sâmbătă dimineaţă, la ora 05.39, în judeţul Vrancea, iar al doilea cutremur, la ora 12.08, în judeţul Buzău, având magnitudinea de 3.9.

Ultimul cutremul din 2014 a avut loc miercuri, 31 decembrie, la ora 13.55. Acesta a avut magnitudinea de 3,5 şi s-a produs în Vrancea, epicentrul situându-se tot la 39 de kilometri distanţă de Focşani.

În decembrie, s-au produs tot în zona seismică Vrancea alte 12 cutremure cu magnitudini între 3 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Citeşte şi:

Primele două cutremure ale anului 2015, produse sâmbătă în Vrancea. Ce trebuie să conţină kit-ul de urgenţă în caz de seism

Primele două cutremure ale anului 2015 s-au înregistrat, sâmbătă, în zona seismică Vrancea. Primul seism de 4,2 pe scara Richter s-a produs dimineaţă în judeţul Vrancea, iar al doilea, în jurul orei prânzului în judeţul Buzău. Asociaţia Habitat for Humanity România susţine că, în cazul unui cutremur, fiecare familie ar trebui să aibă deja un plan de urgenţă. Concret, fiecare membru trebuie ştie ce să facă acasă, la şcoală sau dacă seismul are loc când membrii familiei sunt separaţi unul de celălalt.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite