Curtea de Apel Bucureşti întoarce dosarul Olguţei Vasilescu la Tribunalul Bucureşti, nu la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca dosarul de corupţie al Liei Olguţa Vasilescu să revină la Tribunalul Bucureşti, pentru a fi judecat în Cameră preliminară, şi nu să fie retrimis la Direcţia Naţională Anticorupţie, aşa cum hotărâse, în 6 octombrie, Tribunalul Bucureşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită şi spălare de bani, se va întoarce la Tribunalul Bucureşti, pentru a fi judecat în Cameră preliminară, a decis, vineri, Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 6 octombrie, să retrimită la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) dosarul Liei Olguţa Vasilescu, pentru ca procurorii să precizeze care sunt obiectul şi limitele judecării în cazul lui Vasilescu.

”Restituie cauza la Parchetul de pe lângă ICCJ – DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii Radu Cosmin Preda, Elena Daniela Popescu şi Lia Olguţa Vasilescu”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, instanţa a menţinut dispoziţiile încheierii de şedinţă din 20 septembrie, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară, care constata ”nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Lia Olguţa Vasilescu, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare”.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, vineri, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis ca dosarul ei de corupţie să fie trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, instanţa care hotărâse iniţial retrimiterea dosarului la DNA, că nu a pierdut nimic şi nu a câştigat nimic.

"Curtea de Apel Bucureşti a trimis dosarul meu, spre rejudecare, la Tribunalul Bucureşti, pentru vicii de procedură. Mai precis, după ce instanţa a decis returnarea dosarului la DNA pentru încălcarea dreptului la apărare, probe obţinute ilegal etc, a omis să citeze procurorul DNA, dupa cinci zile. Astăzi, DNA a atacat decizia Tribunalului Bucureşti pentru vicii de procedură. N-am pierdut nimic, n-am câştigat nimic. O luăm de la capăt cu procedurile de Cameră Preliminară. Telenovela continuă...", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Olguţa Vasilescu: Miza este finalizarea procesului

„Miza importantă e momentul finalizarii procesului şi noi ne dorim ca această mascaradă să se termine cât mai repede. Pentru mine cel mai important e să ne judecăm odată pe fond, ca să se termine cu această farsă judiciară“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la intrarea în sediul Curţii de Apel Bucureşti, citată de Mediafax.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 septembrie, anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani. DNA a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

Actualul primar al Craiovei a fost acuzat de procurorii DNA de patru infracţiuni de luare de mită, de trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de spălare de bani.

Procurorii DNA au mai dispus în cazul lui Radu Preda, city managerul oraşului, dar şi împotriva lui Daniela Elena Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Procuorii DNA au stabilit că în anul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu , personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

„Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite“, se arată în comunicatul DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite