CTP, sondaj printre internauți: „E bine că l-a luat DNA pe domnu` doctor Tătaru sau nu?”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a constatat că românilor nu le pasă de acuzațiile aduse de DNA medicului Nelu Tătaru și propune un sondaj în acest sens pentru cititorii lui online.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO: arhivă
Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO: arhivă

UPDATE: Între timp, Cristian Tudor Popescu a făcut un bilanț al comentariilor, din care rezultă că trei din patru respondenți spun că DNA a procedat corect.

”În momentul în care numărul de comentarii era 323, am selectat 168 de postări care însemnau un răspuns clar DA sau NU la întrebările: „Ar fi trebuit să-l ia DNA pe domnu` doctor Tătaru sau nu? Sau ar fi trebuit să-l ia pentru altceva?” – celelalte erau indecise sau neclare. Am notat cu un DA părerile că ar fi trebuit luat (și) pentru chestiuni din pandemie, când era ministru al Sănătății. Una dintre postările cele mai interesante mi s-a părut cea semnată Valentin Moisa, care observă că PNL l-a eliminat rapid pe Tătaru, în vreme ce la Iași liberalii Mihai Chirica și Costel Alexe, primarul, respectiv, președintele Consiliului Județean au câte 2 dosare penale pentru, între altele, mită și abuz în serviciu... Rezultatul este 124 DA la 44 NU. Adică, 74% DA, trei din patru, a făcut bine DNA. Dar mâine, la Huși, la ora 17:00, este anunțat un marș de susținere pentru medicul Nelu Tătaru, în paralel cu coada kilometrică la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași”, a scris CTP pe Facebook.

Cristian Tudor Popescu susține că recenta măsură luată de PNL în privința doctorului Nelu Tătaru, fostului lider al liberalilor de la Vaslui, este fără efect din moment ce oamenilor pare să nu le pese de corupție și ancheta DNA.

Ironic, în postarea intitulată ”O sondă pentru domnu` doctor”, CTP crede că, dimpotrivă, procentele doctorului șpăgar sunt chiar în creștere, anticipând parcă evenimentele de stradă în favoarea medicului.

”Dacă înainte de a-l da afară de peste tot, de teamă să nu cauzeze procentelor lui Ciucă coborându-le mai jos decât oricum sunt, PNL l-ar fi măsurat într-un sondaj pe Nelu Tătaru, ar fi constatat că l-au „ejaculat” degeaba. Căci dom` doctor n-ar pierde niciun vot pentru ouăle, găinile sau sumușoarele de bani pe care bolnavii i le-au dat și pe care el le-a luat. Ba, poate dimpotrivă. Atât pacienții, cât și doctorul Tătaru au considerat operațiunile ante sau postoperatorii un lucru firesc, un supliment pentru sănătate, bineplăcut lui Dumnezeu, pe lângă banii dați bisericii. Ca, de altfel, și dr. Ștefan Busnatu, ditamai prorectorul UMF Carol Davila, care zice că ”e revoltător cum un gest uman, care reflectă aprecierea sinceră a celor vindecați, ajunge să fie tratat drept infracțiune. Justiția și presa își unesc forțele pentru a destabiliza corpul medical – fără a se gândi la impactul asupra societății””, spune în comentariul său CTP.

Acesta propune și un sondaj cititorilor.

”Să facem și noi un sondaj, printre cititorii acestor rânduri. E bine că l-a luat DNA pe domnu` doctor Tătaru sau nu? Sau ar fi trebuit să-l ia pentru altceva?”, își încheia mesajul gazetarul.

De menționat că luni, la Huși va avea loc la ora 17.00, un marș de susținere a medicului Nelu Tătaru, fost ministrul liberal al Sănătății, intrat recent în vizorul DNA pentru că ar fi luat mită de la pacienți.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite