Protest la Curtea de Apel București, unde se judecă contestația lui Călin Georgescu privind anularea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel București judecă luni, 30 decembrie, de la ora 14.00, contestația lui Călin Georgescu privind decizia Biroului Electoral Central de repetare a alegerilor prezidențiale.

Călin Georgescu a contestat anularea alegerilor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Călin Georgescu a contestat anularea alegerilor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE:  Busculada la venirea lui Călin Georgescu

Protestul din fața Curții de Apel București a luat amploare. Peste 1000 de persoane s-au adunat în fața Curții de Apel București la venirea lui Călin Georgescu.

La fața locului sunt prezente și forțele de ordine

Un videoclip cu oamenii care protestează a fost publicat pe Facebook de șeful AUR George Simion. 

UPDATE: Protest în fața Curții de Apel

Peste 60 de persoane s-au strâns luni pe treptele Curții de Apel București, potrivit G4Media, în timp ce judecătorii soluționează cererea lui Călin Georgescu împotriva anulării primului tur al alegerilor prezidențiale.

***

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 16 decembrie să decline soluționarea către Curtea de Apel București (CAB). Conform portalului instanţelor de judecată, ora estimată pentru începerea şedinţei de judecată este 14.00. Pe 24 decembrie, CAB a preschimbat termenul de judecată din data 13.01.2025 ora 11.00 la data de 30.12.2024, ora 14.00.

Controversatul candidat independent a cerut anularea deciziei Biroului Electoral Central (BEC) de reluare a alegerilor prezidențiale. Călin Georgescu și-a anunțat intenția de a contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia BEC de reluare a alegerilor prezidenţiale chiar din 6 decembrie, după ce hotărârea CCR a venit în timp ce românii din diaspora votau.

Decizia BEC a fost luată după ce CCR a anulat alegerilor prezidențiale, pe baza rapoartelor desecretizate ale serviciilor de informatii.

Printre cei daţi în judecată de Călin Georgescu se numără BEC, Guvernul României, Curtea Constituţională, preşedintele Klaus Iohannis, Ministerul Apărării Naţionale ş.a. Iată lista părţilor implicate în dosar, potrivit portalului justiţiei:

BIROUL ELECTORAL CENTRAL - Intimat

COALIŢIA PENTRU APĂRAREA STATULUI DE DREPT - Contestator

GEORGESCU CĂLIN - Contestator

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE - Intimat

STATUL MAJOR AL APĂRĂRII ŞI ŞEFUL STATULUI MAJOR AL APĂRĂRII - Intimat

GUVERNUL ROMÂNIEI PRIN PRIM-MINISTRU - Intimat

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - Intimat

CURTEA CONSTTUŢIONALĂ A ROMÂNIEI - Intimat

SERVICIUL ROMÂN DE INFORMAŢII - Intimat

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI-KLAUS IOHANNIS - Intimat

LASCONI ELENA-VALERICA - Intimat

Ghica Ionuţ Adrian - Petent

Kovacs Denes - Petent

LASCONI ELENA-VASILIICA – Intimat.

Tot luni, pe 16 decembrie, ÎCCJ a respins excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti invocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi intimaţii Serviciul Român de Informaţii şi Statul Major al Apărării prin Şeful Statului Major al Apărării, ca nefondată. Instanța a admis excepţia necompetenţei materiale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Prin urmare, cauza a fost declinată către Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit discuțiilor din noua coaliție de guvernare, alegerile prezidențiale vor fi relate în 2025, urmând un tur I pe 23 martie și organizarea turului II pe 6 aprilie. 

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite