Consilierii de probațiune au protestat în Capitală. Aceștia acuză că nu și-au primit salariile integral

0
Publicat:

Consilierii de probațiune au protestat, miercuri, în Capitală, acuzând că nu și-au primit integral salariile de la începutul anului, transmite Agerpres.

Consilierii de probațiune protestează la București / FOTO Blocul Național Sindical / Facebook
Consilierii de probațiune protestează la București / FOTO Blocul Național Sindical / Facebook

Sindicatul Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune (SNCSP) cer Ministerului Justiției ca salariile lor să fie plătite integral, din fondurile deja existente.

Sindicaliștii solicită, de asemenea, ca premierul să intervină direct pentru deblocarea situației și acordarea drepturilor salariale integrale ale personalului de probațiune, mai ales că instituțiile statului, spun ei, plătesc integral salariile, asta deși nu au fondurile necesare asigurate tot anul în curs. 

"Ne aflăm astăzi în faţa Guvernului, deoarece de la data de 2 aprilie şi până în prezent au fost o serie de întâlniri, atât cu şeful Cancelariei prim-ministrului, cât şi cu Ministerul de Finanţe, dar şi cu Direcţia Naţională Probaţiune şi reprezentanţi ai Ministerului de Justiţie. În concret, solicităm un respect profesional pentru această categorie, care să se reflecte în salarizare integrală, nu facultativă, cum s-a procedat. Salariile s-au tăiat printr-un email, fără un temei juridic, pe motiv că Ministerul de Justiţie nu are buget pe tot anul. Am descoperit şi ne-au confirmat că există bani în buget", a declarat pentru AGERPRES preşedintele SNCSP, Andreea Faur.

Potrivit acestuia, salariul unui debutant este de 3.000 de lei, în timp ce un consilier cu cea mai mare vechime ajunge la 5.000 și un pic.

Andreea Faur a explicat de asemenea că serviciile de probațiune există de 22 de ani, iar această profesie presupune o pregătire multidisciplinară, consilierii fiind nevoiți să aibă cunoștinte de drept, psihologie, asistență socială, dar și criminoligie.

La ora actuală, în România sunt aproximativ 600 de consilieri de probațiune, iar cifra de personal ar trebuie să fie mult mai mare, de 1.500, a mai transmis liderul SNCSP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite