Adio, cozi! Pasajul de la Drajna este aproape gata: când se deschide și cât durează traversarea noului drum

0
Publicat:

Lucrările la Pasajul de la Drajna sunt aproape gata. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel-Ionel Scrioșteanu, a anunțat că din luna mai se va circula pe noul drum. Trei minute durează călătoria pe noua arteră de trafic.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Scrioșteanu face și câteva precizări în legătură cu lucrările care sunt în desfășurare.

Traversarea pasajului de la Drajna durează 3 minute FOTO Facebook Irinel-Ionel Scrioșteanu
Traversarea pasajului de la Drajna durează 3 minute FOTO Facebook Irinel-Ionel Scrioșteanu

În prezent se așterne stratul de legătură (BAD 22.4) în girații, se execută lucrări de vopsire cu protecție anticorozivă pe pasaj, au loc lucrări de semnalizare verticală, se montează tubulatura pentru asigurarea scurgerii apelor de pe pasaj și se montează stâlpii de iluminat public.

De asemenea, se execută lucrări de profilare taluze și execuție strat vegetal, se montează dispozitivele de evacuare a apelor (rigole, casiuri) și se așterne stratul de piatră spartă pe acostamente.

"În luna mai 2023 va fi efectuată recepția lucrărilor, ceea ce înseamnă că acest obiectiv va fi dat în trafic înainte de termenul contractual", a anunțat Scrioșteanu.

Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

Pe acest șantier, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a fost însoțit de directorul Direcției Implementare Proiecte din cadrul CNAIR, Mihai-Felician Cerneștean.

Un drum de mare viteză va lega patru județe de Autostrada Soarelui

În luna februarie 2023, a fost semnat ordinul pentru începerea studiului de fezabilitate necesar realizării drumului Transregio Galați - Brăila - Slobozia (Ialomița)-Autostrada Soarelui-Chiciu (Călărași).

Conform Master Planului de Transport al României, lungimea estimată a drumului Transregio este de aproximativ 150 de km, însă lungimea exactă va fi stabilită după finalizarea studiului de fezabilitate, când vor fi aflate și alternativele de traseu sau unde se poate extinde la patru benzi ruta actuală către Autostrada Soarelui.

De altfel, fiecare președinte de consiliu județean va colabora cu firmele implicate, astfel încât să fie stabilite cele mai bune soluții pentru județul respectiv.  

Proiectul prevede și modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui și frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna-Chiciu (Călărași).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite