Unde vor fi relocaţi elevii care învaţă la Şcoala Nr. 124 din Capitală, după ce clădirea a fost distrusă azi-noapte de un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Şcolii nr.124 vor fi relocaţi la alte unităţi de învăţământ, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.La Şcoala nr.124 învăţau 700 de elevi.

Mai exact, copiii din clasele pregătitoare vor fi relocaţi la Grădiniţa nr.35, cei din clasele I-IV vor învăţa la Şcoala nr.126, iar elevii de gimnaziu la Şcoala nr.143, a declarat Marian Banu, potrivit Agerpres.

Orarul va fi afişat la vedere, în cursul zilei de azi, la unităţile de învăţământ.

Potrivit inspectorului, incendiul nu a afectat foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare. ''Au fost salvate foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare. Nu a ars niciun document esenţial'', a precizat oficialul citat.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IŞMB a anunţat că examenul de evaluare naţională care urmează să fie susţinut de elevii claselor a VIII-a nu va fi afectat, urmând a se desfăşura cel mai probabil la Şcoala nr.143.

Ce şcoli au nevoie de aviz ISU

Reprezentanţii ISU au făcut o serie de precizări în legătură cu autorizarea împotriva incendiilor a clădirilor sau spaţiilor amenajate în clădiri cu destinaţia de învăţământ.

Obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru clădiri sau spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de învăţământ a apărut în anul 1998, moment în care a intrat în vigoare HG 571/1998, în care era prevăzută obligativitatea pentru „şcoli, licee, universităţi şi alte clădiri de învăţământ, cu aria desfăşurată mai mare de 700mp“, arată pompierii.

Ulterior, în anul 2002, s-au schimbat condiţiile privind obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu. Mai exact, avizul pompierilor era necesar numai în cazul „clădirilor având destinaţia de învăţământ, cu aria desfăşurată mai mare de 500 mp“.

Începând cu anul 2006 şi până în 2016, odată cu intrarea în vigoare a HG 1739/2006, toate clădirile sau spaţiile amenajate în clădiri având destinaţia de învăţământ, indiferent de suprafaţă, aveau obligativitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu.

În prezent, este în vigoare HG 571/2016, potrivit căreia obligativitatea obţinerii autorizaţiei la incendiu se aplică doar clădirilor cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 150 mp, precizează reprezentanţii ISU.

 Totodată, aceştia atrag atenţia că imobilele cu destinaţia de învăţământ care sunt construite înainte de anul 1998 şi la care nu s-au adus modificări structurale, de consolidare, de refuncţionalizare, schimbări de destinaţie, nu necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

În Capitală, din totalul celor 403 şcoli publice, doar cinci au autorizaţie de securitate la incendiu, în timp ce alte 81 nu au nevoie de aviz.

În privinţa şcolilor private, din totalul de 226, 25 au autorizaţie de securitate la incendiu, iar 22 nu necesită avizarea pompierilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite