TOP 10 cele mai bune licee din Bucureşti după rezultatele de la Bacalaureat 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Topul celor mai bune licee din Capitală a fost publicat în documentul „Analiza rezultatelor la Bacalaureat iunie-iulie 2019”, realizat de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în colaborare cu Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE). Pe primul loc în top se situează Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu”.

Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” este cel mai bun liceu din Capitală după analiza rezultatelor examenului de Bacalaureat din acest an, ocupând primul loc în topul celor mai bune zece licee din Bucureşti. Pe locul doi se află Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, iar poziţia a treia este ocupată de către Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, care anul trecut ocupa primul loc în clasament. 

Concret, topul celor mai bune licee din Capitală arată diferit de topul din 2018,  cea mai mare schimbare reprezentând-o Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, care a pierdut locul fruntaş, deţinut în 2018 şi a ajuns pe locul al treilea. O altă diferenţă între clasamentul din acest an si cel de anul trecut o reprezintă Liceul Teoretic Şcoala Europeană. Dacă în 2018, acesta se clasa pe locul cinci, acum, a ieşit din top zece. O altă noutate o reprezintă faptul că în top a intrat Colegiul „Grigore Moisil”.

Clasamentul celor mai bune licee este util pentru toţi actorii din sistemul de învăţământ, consideră preşedinta Centrului pentru Politici Educaţionale, Daniela Alexe-Coteţ. „Cred că sunt utile astfel de analize pentru că transparentizează date importante şi încurajează rezultate şcolare mai bune. Pe de altă parte, nu trebuie văzut ca un ”top al performanţelor” ci, aşa cum este, o analiză a rezultatelor la examenul de Bacalaureat, la nivelul liceelor din Bucureşti”, arată experta în Educaţie. 

Vianu, Lazăr şi Sava, top 3 licee din Capitală

Clasamentul a fost publicat în raportul „Analiza rezultatelor la Bacalaureat iunie-iulie 2019”, realizat de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în colaborare cu Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE).  În funcţie de rezultatele de la Bacalaureat 2019, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Sectorul 1 al Capitalei a obţinut punctajul 4,81. Pe locul doi este Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” (Sectorul 5), cu 4,79. Locul al treila este ocupat de către Colegiul Naţional “Sfântul Sava” (Sectorul 1), cu 4,79. Apoi, pe poziţia a patra se situează Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” (Sectorul 2), cu 4,76. Pe locul cinci a urcat Colegiul Naţional ”Spiru Haret” (Sectorul 2), cu punctajul 4,65, care în 2018 se afla pe locul nouă. Mai departe, Complexul Educaţional Lauder-Reut (Sectorul 3), care are 4,65, a căzut pe locul şase, de pe locul doi. Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” (Sectorul 4), cu 4,64, ocupă locul şapte. Locul opt este ocupat de către Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc” (Sectorul 2), cu punctajul 4,61. Locul nouă este deţinut de către Colegiul Naţional “Ion Creangă” (Sectorul 4), cu 4,55. Topul se încheie cu Colegiul Naţional “Grigore Moisil” (Sectorul 6), cu 4,50, aflat pe locul zece. 

Punctajele de mai sus au fost obţinut prin corelarea a şapte criterii numite „criterii de performanţă şi succes” pentru fiecare liceu în parte, se arată în raportul ISMB. Concret, criteriile luate în calcul în realizarea topului sunt (1) Rata de promovare la BAC – adică numărul candidaţilor cu media la Bacalaureat mai mare sau egală cu 6 raportat la numărul de candidaţi prezenţi; (2) Rata de success a absolvirii – adică numărul candidaţilor cu media la Bacalaureat mai mare sau egală cu 6, raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a XII-a;  (3)  Rata de absolvire – Numărul absolvenţilor clasei a XII-a raportat la numărul de candidaţi înscrişi în clasa a XII-a; (4)– Rata de prezenţă la Bacalaureat – Numărul absolvenţilor prezenţi la Bacalaureat raportat la numărul de candidaţi înscrişi; (5) Rata mediilor între 9 şi 9,50 – adică ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9 şi mai mici decât 9,50 din numărul candidaţilor prezenţi; (6)  Rata mediilor între 9,50 şi 10 – adică ponderea mediilor mai mari sau egale cu 9,50 şi mai mici decât 10 din numărul candidaţilor prezenţi; (7) Rata mediilor de 10 – adică ponderea mediilor de 10 din numărul candidaţilor înscrişi prezenţi. 

TOP 10 cele mai bune licee după analiza ISMB a rezultatelor de la Bacalaureat 2018

Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” 4,82

Complexul educaţional Lauder Reut 4,80

Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr 4,78

Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” 4,68

Liceul Teoretic Şcoala Europeană Bucureşti 4,66

Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul”  4,63

Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” 4,58

Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc” 4,56

Colegiul Naţional ”Spiru Haret” 4,56

Colegiul Naţional ”Matei Basarab” 4,49

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite