Proiectele ONG-urilor pentru programul „Şcoala altfel” din 2014, înscrise online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii pot învăţa ce înseamnă fiecare meserie direct de la cei care o practică, în cadrul Săptămânii Altfel
Elevii pot învăţa ce înseamnă fiecare meserie direct de la cei care o practică, în cadrul Săptămânii Altfel

Organizaţile neguvernamentale pot înscrie, începând de marţi, pe o platformă online creată de Ministerul Educaţiei, proiectele pe care vor să le desfăşoare în parteneriat cu unităţile de învăţământ în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” de anul acesta, care se va desfăşura în perioada 7-11 aprilie.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va deschide marţi platforma online pe care ONG-urile vor putea posta proiectele pentru programul "Şcoala altfel" din acest an. Platforma va fi închisă în data de 4 martie 2014.

Orice activitate înscrisă pe platformă va fi vizibilă numai după aprobarea proiectului de către un evaluator desemnat de Ministerul Educaţiei.

"În cazul respingerii unui proiect, reprezentantul ONG-ului va fi informat asupra acestui aspect în contul său, alături de o descriere a motivului respingerii", a precizat MEN.

Acces pe bază de cont

ONG-urile care doresc să se implice în acest program naţional pot intra pe platforma specifică accesând secţiunea "Acces ONG", dacă deţin un cont de anul trecut, cu adresa de e-mail şi parola stabilite la înregistrare.

"Dacă, din diverse motive, parola a fost uitată sau pierdută, există posibilitatea reiniţializării alteia noi", au explicat reprezentanţii ministerului.

Dacă un ONG este la prima participare, acesta poate fi înregistrat pe platforma de proiecte, în secţiunea "Înregistrare ONG". După înregistrare, platforma poate fi accesată prin metoda "Acces ONG".

„Şcoala Altfel”, o săptămână de diversitate, obligatorie însă

În 2013,elevii au avut parte de exerciţii de prim-ajutor, expoziţii de talente în şcoli, vizite la muzee, la Jandarmerie, la Palatul Parlamentului, iar unii chiar au avut şansa de a face schimb de locuri cu dascălii lor, toate organizate cu ocazia programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut din 2012 ca „Şcoala Altfel”, continuat şi anul acesta de Ministerul Educaţiei, pentru al treilea an la rând.

„Săptămâna altfel“ a fost redenumită în 2013 “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, denumire menţinută şi în 2014, şi va avea loc înainte de vacanţa de primăvară a elevilor, în perioada 7-11 aprilie 2014.

Elevii din România au parte de o altfel de săptămâna de şcoală, în care participă la activităţi în afara şcolii, însă primesc absenţe dacă chiulesc.


REPORTAJ Cum au petrecut elevii prima zi din săptămâna „Şcoala Altfel”

Elevii au avut parte de exerciţii de prim-ajutor, expoziţii de talente în şcoli, vizite la muzee, la Jandarmerie, la Palatul Parlamentului, iar unii chiar au avut şansa de a face schimb de locuri cu dascălii lor, toate organizate cu ocazia programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, cunoscut din 2012 ca „Şcoala Altfel”, iniţiat şi anul acesta de Ministerul Educaţiei.

Start la înscrierea în clasa pregătitoare. De astăzi copiii care sunt deja la şcoală intră în "Săptămâna Altfel"

Marţi se dă startul înscrierii în clasa I şi clasa pregătitoare. Părinţii care nu au apucat să viziteze şcolile şi grădiniţele unde se organizează clasa zero, mai pot face acest lucru în cursul acestei săptămâni. Inspectoratele şcolare au publicat listele cu calendarul zilelor porţilor deschise care pot fi consultate online pe site-urile acestor instituţii.

Mesajul liderilor sindicali pentru profesori: nu le mai cereţi bani părinţilor pentru programul „Şcoala altfel”!

Federaţia sindicală „Spiru Haret” le-a cerut luni cadrelor didactice să nu mai cumpere din banii lor cretă şi materiale necesare la clasă, să nu se mai implice în organizarea programului „Şcoala altfel” şi nici să nu le mai ceară bani părinţilor pentru aceste activităţi, pentru că sumele trebuie asigurate de autorităţi.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite