PROIECT Cu cât ar putea să scadă numărul de ore petrecute la şcoală de către elevii din gimnaziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de Arhivă
Imagine de Arhivă

Senatorul PSD Liviu Pop vrea să schimbe numărul de ore de şcoală în învământul preuniversitar. Concret, dacă proiectul va fi aprobat, elevii ar urma să petreacă mai puţine ore la şcoală. Cea mai drastică tăiere se aplică pentru elevii din învăţământul preuniversitar.

Mai exact, proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, scrie edupedu.ro.

Spre comparaţie, în prezent elevii învaţă 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opţional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a şi a III-a, iar în ultima clasă de învăţământ primar, elevii au minim 21 de ore şi maximum 22 de ore la clasa a IV-a.

O tăiere de până la 9 ore pentru elevii de clasa a VIII-a

La gimnaziu, proiectul de lege iniţiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de “medie” de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu.

  În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

“Doresc să mulţumesc colegilor senatori care astăzi în şedinţa Comisiei pentru Învăţământ, Ştiintă, Tineret şi Sport din Senatul României, au votat Propunerea legislativă pentru modificarea art.66 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011. Această propunere legislativă vine în sprijinul elevilor, e o reglementare a numărului de ore la clasă, 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal”, a scris în urmă cu o zi Liviu Pop pe Facebook.

Acesta a spus că, “din 2016, Guvernul Cioloş a aprobat planurile-cadru pentru învăţământul gimnazial astfel: 26-28 de ore pe săptămână pentru clasa a V-a, 28-30 de ore pe săpt. la clasa a VI-a, 31-33 de ore la clasa a VII-a şi între 31-34 de ore la clasa a VIII-a. Sper din suflet ca săptămâna viitoare în Plen, să fie reparată această greşeală şi în consecinţă, să fie votat acest raport care aduce o modificare substanţială”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite