Pleşu şi Liiceanu, printre personalităţile care apar într-un calendar cu maxime, vândut pentru a susţine supradotaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Emil Hurezeanu şi alte nouă personalităţi româneşti au participat la realizarea unui nou concept de calendar - „dialog între generaţii”, lansat marţi, prin care le vorbesc tinerei generaţii despre valoarea timpului din punct de vedere istoric, filozofic sau subiectiv. Calendarul costă 39 de lei, iar banii vor merge către programele de sprijinire a elevilor supradotaţi.

Lucian Boia, Emil Brumaru, Catalina Buzoianu, Emil Hurezeanu, Silvia Kerim, Gabriel Liiceanu, Sorin Marculescu, Vintila Mihailescu, Ioana Parvulescu, Andrei Plesu, Elisabeta Polihroniade si Antoaneta Ralian sunt cele 12 personalitati ale societăţii şi culturii româneşti care au realizat calendarul, ce conţine răspunsul fiecăruia dintre ei la întrebări esenţiale legate de gestionarea timpului, de rostul zilelor şi de ritmurile vieţii.

Intitulat „Un calendar, o cale în dar”, proiectul este iniţiativa comună a Asociaţiei Culturale Aedificatio şi a companiei de PR şi Public Affairs Links Associates, prin care se urmăreşte sprijinirea excelenţei în educaţie pentru copiii supradotaţi, promovată de Asociaţia „Centrul Gifted Education”, care sprijină copiii supradotaţi în drumul către performanţă.

500 de calendare de vânzare în librării şi online

Calendarul poate fi cumpărat din librăriile Cartureşti, Bastilia şi Humanitas, dar şi online

„Tirajul iniţial este de 500 de calendare, dar se vor suplimenta pe parcurs, fiindcă cererea este mare. Un calendar costă 39 de lei şi poate fi cumpărat din librăriile Cărtureşti, Bastilia şi Humanitas şi de pe site-ul giftbooks.ro. Banii ajung la Asociaţia „Centrul Gifted Education”, care îi sprijină pe copiii supradotaţi”, au explicat reprezentanţii Links Associates.

„Calendarul acesta este un dialog între generaţii. O generaţie a valorilor consacrate, ajunsă la maturitate, oferă tinerei generaţii propria perspectivă asupra timpului, a vitezelor diferite cu care acesta ne mână prin viaţă, a spaimelor şi bucuriilor care îl însoţesc. Este în egală măsură o invitaţie la reflecţie asupra propriei vieţi şi a căii de urmat pentru că timpul dat fiecăruia să nu fie un timp irosit”, a spus Gabriel H. Decuble, preşedintele Asociaţiei Culturale Aedificatio, iniţiator al proiectului.


INTERVIU Gabriel Liiceanu, despre „Jurnalul de la Păltiniş”: „Îmi dă iluzia că am trăit miracolul unui destin”

Între 1977 şi 1981, un Constantin Noica izolat în munte i-a primit, sfătuit şi ajutat pe Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, schimbându-le definitiv modul de a gândi şi destinele ulterioare. Povestea acelor ani şi a întâlnirilor de pe tărâmul filozofiei au dus la apariţia unei cărţi legendare, „Jurnalul de la Păltiniş“, semnată de Gabriel Liiceanu.

Colegiul Naţional „Spiru Haret”, la 100 de ani de la înfiinţare. Ce au spus absolvenţii de renume ai liceului

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a afirmat, vineri, la festivitatea aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Colegiul Naţional "Spiru Haret", că îl aşteaptă pe viitorul preşedinte al României de la şcoala cu acest nume, potrivit Agerpres. Şi marile personalităţi care au ieşit de pe băncile liceului au rememorat experienţa celor mai frumoşi ani trăită aici.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite