Patru motive care ar putea să ducă la dispariţia manualelor tipărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În confruntarea dintre cărţile tipărite şi cărţile digitale, cele din urmă sunt incriminate adesea pe motiv de îndobitocire şi obosire mentală sau emoţională. Cu toate acestea, cărţile digitale prind tot mai mult teren, inclusiv în spaţiul şcolar. Potrivit unui studiu de piaţă realizat de Asociaţia Americană de Publicişti, 20% dintre cărţile vândute în SUA în 2016 au fost în format digital.

Rezultatele cercetării i-au făcut pe experţi să realizeze şi o listă cu motivele care ar putea să ducă la dispariţia manualelor tipărite.

Cost - Manualele costă prea mult, mai ales în condiţiile în care tot ce se află în aceste cărţi poate fi găsit şi online. În spaţiul virtual există, deja, diverse platforme online, fie educaţionale sau pur şi simplu informative, care au fost create de experţi şi pot fi accesate în mod gratuit.

Ecologizare - Printurile necesită hârtie care poate fi produsă doar din exploatarea pădurilor. Chiar şi costurile reciclării hârtiei sunt mai mari în comparaţie cu electricitatea care este necesară pentru funcţionarea dispozitivelor digitale conectate la Internet.

Relevanţă- În prezent nu mai accesăm informaţia ca odinioară, fie că vorbim de manualele din şcoli sau de cărţile ascunse din rafturile bibliotecilor. Acum, instinctiv, când avem nevoie de o informaţie, o căutăm pe „google“. E uşor pentru cineva care trăieşte în ritmul alert al vietii pline de gadget-uri să îşi însoţească orele libere cu lecturi electronice. Aşadar, facem asta pentru că este mai uşor, mai rapid şi pentru că poţi găsi informaţia oricând doreşti.

Eficienţă - În cuprinsul cărţilor în format digital poţi găsi totul mult mai rapid printr-un simplu „search“. Astfel, elevul nu trebuie să mai piardă timp să caute o anumită informaţie, motiv pentru care va putea să petreacă mai mult timp în vederea procesului de înţelegere şi procesare a cunoştiinţelor nou-deprinse.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite