Modele subiecte Bac. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep luni simulările examenului de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii încep luni o săptămână de foc FOTO Adevărul
Liceenii încep luni o săptămână de foc FOTO Adevărul

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează în perioada 7 – 10 martie, la nivel naţional, simularea examenului de bacalaureat, pentru cei peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a.

Luni începe o săptămână de foc pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, care vor susţine simularea examenului de Bacalaureat.

Prima probă pe care o vor susţine aceştia e proba de Limba şi literatura română, care va avea loc luni, 7 martie.

Pe 8 martie are loc proba la Limba şi literatura maternă, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Când vor fi publicate rezultate

Acelaşi document arată că proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) este programată pe 9 martie. Pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării e programată pe 10 martie.

Aceste probe sunt scrise, iar elevii vor afla rezultatele pe 18 martie.

Scopul lor este acela de a-i familiariza pe elevi cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Ministerul Educaţiei ţine să menţioneze că notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de bacalaureat - clasa a XI-a - a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Modele simulări Bacalaureat, clasa a XI-a, publicate în 2015

Modele simulări Bacalaureat, clasa a XII-a, publicate în 2015

Modele subiecte probe scrie examen Bacalaureat, 2015

Subiecte şi bareme examen Bacalaureat, 2015

Bac 2016: Modele de subiecte şi barem de corectare la Fizică

Model de subiecte Fizică Tehnologic Bac 2016

Barem de corectare model de subiecte Fizică Teoretic Bac 2016

 

Model de subiecte Fizică Tehnologic Bac 2016

Barem de corectare model de subiecte Fizică Tehnologic Bac 2016

Bac 2016: Modele de subiecte la Informatică

Model de subiecte Informatica C/C++ Bac 2016

Model de subiecte Informatică Pascal Bac 2016

Calendar Bac 2016

Examenul de bacalaureat din 2016 va fi susţinut în perioada 13 iunie - 8 iulie, absolvenţii de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale şi de competenţe digitate, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2016, prima sesiune va avea loc în perioada iunie - iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 30 mai - 3 iunie. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia în 3 iunie 2016.

Examenul de bacalaureat din 2016 va începe în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21-24 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 27 iunie - 1 iulie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la limba şi literatura română şi în 5 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 18 până în 22 iulie.

În 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august - evaluarea competenţelor digitale.

Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august - proba obligatorie a profilului şi 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, de evaluare a lucrărilor scrise sau de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatatelor, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti ori din proprie iniţiativă, potrivit Ordinului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2016.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite