Mastere pentru nutriţionişti şi moaşe la UMF „Carol Davila“ din Bucureşti
0Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila“ din Bucureşti organizează în această toamnă admiterea la două programe de master: nutriţie şi siguranţă alimentară, respectiv îngrijiri specifice ale lăuzei şi nou-născutului la domiciliu.
Absolvenţii cu diplomă de licenţă din domeniul Sănătate se pot înscrie, în perioada 18-22 septembrie, pentru cele două programe de master organizate de UMF ”Carol Davila” din Capitală, anunţă instituţia.
Pentru masterul de Nutriţie şi siguranţă alimentară, cursuri de zi, cotate cu 90 de credite ECTS, se pot înscrie absolvenţi cu diploma de licenţă specializările Asistenţă medicală generală, Moaşe, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Laborator clinic, Medicină, Medicină veterinară, Farmacie.
Pentru masterul de Îngrijiri specifice ale lăuzei şi nou-născutului la domiciliu, se pot înscrie cei care au specializările de Asistenţă medicală generală şi, respectiv, Moaşe.
Candidaţii se pot înscrie la Departamentul de Pregătire Postuniversitară şi Educaţie Medicală Continuă din strada T. Arghezi, nr. 8-10, et. 2, iar taxa de înscriere la aceste programe este de 200 de lei.
Examenul constă într-o probă scrisă de o oră şi va avea loc pe data de 24 septembrie, ora 9.00, la sediul UMF - Bd. Eroii Sanitari nr.8.
Ce trebuie să conţină dosarul
- Fişa tip de înscriere, însoţită de chitanţa de achitare a taxei de înscriere;
- Diploma de bacalaureat-original
- Diploma de studii superioare în copie legalizată/Adeverinta pentru absolventii 2013
- Supliment la diploma în copie legalizată;
- Act de identitate – copie xerox
- Certificatul de naştere în copie legalizată;
- Certificatul de căsătorie în copie legalizată (dacă este cazul);
- 4 fotografii 3 cm;
- Dosar plic
Unde s-ar putea angaja absolvenţii după master
Absolvenţii programului de studii universitare de master Nutriţie si Siguranta Alimentara îşi vor putea desfăşura activitatea în multiple instituţii cu diferite profiluri, potrivit reprezentanţilor UMF Bucureşti:
- unităţi de cercetare şi învăţământ;
- spitale sau policlinici de stat şi particulare;
- cabinete de medicina de familie si medicina muncii;
- în armată, în cluburi sportive;
- centre de sănătate, de recuperare, de îngrijiri paliative, staţiuni balneoclimaterice;
- în organizaţii non-guvernamentale;
- saloane de SPA şi de cosmetică;
- companii şi firme interesate de aceste proceduri, la domiciliul pacienţilor etc.
”Planul de învăţământ al programului de studiu oferă flexibilitatea şi deschiderea necesară pentru ca absolvenţii să poată intra direct pe piaţa muncii sau să-şi continue studiile prin programe de doctorat. De asemenea, masterul ofera posibilitatea absolventilor care se gasesc deja pe piata muncii din Romania sa isi amelioreze si completeze calitatea serviciilor oferite. Piaţa muncii are nevoie de specialişti înalt calificaţi în Nutriţie si Siguranta Alimentara şi în calificările adiacente domeniului”, explică aceştia.
În ceea ce-i priveşte pe absolvenţii programului de studii universitare de master „Îngrijiri specifice ale lăuzei şi nou-născutului la domiciliu” se vor forma şi perfecţiona prin:
- Capacitatea de a defini problemele legate de lauzie si perioada neonatala individual, familial, comunitar, national;
- Capacitatea de elaborare a unor baze de date si elaborarea unor strategii de interventie viitoare;
- Acumularea cunostintelor si abilitatilor necesare promovarii eficiente a sanatatii mama – nou-nascut;
- Imbunatatirea cunostintelor de evaluare, aplicare si monitorizare a starii de sanatate in relatie cu o patologie data;
- Acumularea si aprofundarea aspectelor legislative particulare corelate cu aceasta perioada din viata cuplului mama – nou-nascut;
- Capacitatea de aplicare a unor tehnici de ingrijiri specifice celor doi pacienti;
- Imbogatirea cunostintelor privind evaluarea emotionala individuala, familiala si comunitara;
- Aplicarea formelor adecvate de comunicare si psihoterapie in relatia cu pacientii, cu respectarea regulilor de etica si deontologie medicala;
- Capacitatea de a evalua, interpreta si aplica studii stiintifice preventionale si terapeutice, urmate de comunicarea si diseminarea rezultatelor catre populatie in sens educational si de interventie strategica preventionala.