Evaluări anuale ale elevilor din clasele primare, introduse în noul proiect România Educată. Activitatea învăţătorilor, criteriu de salarizare DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testările acestea anuale nu vor înlocui evaluările naţionale Foto: Facebook Panait Popescu
Testările acestea anuale nu vor înlocui evaluările naţionale Foto: Facebook Panait Popescu

Elevii din învăţământul primar, de la clasele pregătitoare şi până la clasa a IV-a, vor susţine în fiecare an o evaluare naţională. Aceasta va permite analizarea mai atentă a activităţii învăţătorilor şi să devină instrumente de salarizare pe baza de performanţă, a anunţat consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Testarea anuală din învăţământul primar va fi adoptată de Guvern săptămâna viitoare, prin intermediul unui memorandum care va aproba noul proiect România educată. 

Evaluarea anuală din învăţământul primar nu va avea ca obiectiv “sa streseze” elevii si va fi aplicată pe baza unor “modele supravegheate metodologic de Ministerul Educaţiei”, a declarat Ligia Deca potrivit Edupedu.ro.

Testările acestea anuale nu vor înlocui evaluările naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, se arată în noua formă a proiectului Romania educată, a cărei forma sintetizata a fost pusă la dispoziţia presei de Administraţia prezidenţială. 

Noul raport prevede, concret, că aceste evaluări anuale de la clasele pregătitoare – a IV-a vor fi “axate pe competenţele cheie, aşa cum sunt definite de profilul naţional al absolventului de învăţământ primar. Vor include şi un raport din partea unui consilier şcolar. Se continua completarea evaluării psiho-educationale ca parte a portofoliului educaţional”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite